Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.30
BTC/USDT
70,773.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

BTK'dan 'Samsung Galaxy Note 7' açıklaması

BTK, Samsung Galaxy Note 7'de kullanılan cihaz pilinden kaynaklı sorunla ilgili Türkiye'de şu ana kadar olumsuz bir vakanın raporlanmadığı ve incelemelerin devam ettiği bildirildi.

03.09.2016 - Güncelleme : 04.09.2016
BTK'dan 'Samsung Galaxy Note 7' açıklaması

ANKARA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), Samsung Galaxy Note 7'de kullanılan cihaz pilinden kaynaklı sorunla ilgili Türkiye'de şu ana kadar olumsuz bir vakanın raporlanmadığı ve incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, medyada yer alan Samsung marka "Galaxy Note 7" mobil cihazlardaki pil kaynaklı soruna ilişkin şirketin, küresel çapta satışı gerçekleşen bazı numunelerde tüketici şikayetleri oluştuğunu, ancak Türkiye'de herhangi bir şikayet ya da mağduriyetin yaşanmadığını beyan ettiği anımsatıldı.

BTK tarafından sürecin yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, Galaxy Note 7'de kullanılan cihaz pilinden kaynaklı sorunla ilgili Türkiye'de şu ana kadar olumsuz bir vaka raporlanmadığı kaydedildi.

Konuyla ilgili incelemenin devam ettiği bildirilen açıklamada, "Kullanıcıların güvenliği ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından ilgili firma, Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının ülkemizdeki kullanıcılarına 3 Eylül 2016 tarihi itibarıyla satın aldıkları noktalardan para iadesi veya ileri bir tarihte yenisiyle değişim seçeneklerini uygulayacaktır." ifadesine yer verildi.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın