Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,525.30
BTC/USDT
69,725.00
BIST 100
9,063.91
Gündem

Bursa merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 20 gözaltı

Bursa merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

06.02.2016 - Güncelleme : 07.02.2016
Bursa merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 20 gözaltı

BURSA

Bursa merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "FETÖ/PDY"ye yönelik soruşturma kapsamında "bir numaralı şüpheli" Fetullah Gülen ve örgütün Bursa'daki eski ve yeni il ve ilçe imamları ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Sivas ve Afyonkarahisar'daki 31 adrese düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. 

Fetullah Gülen gibi örgütün Bursa imamı C.S. ve sekreteri, ilçe imamı ve eski imamının da yurt dışında olduğu tespit edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişiye de adreslerinde ulaşılamadı. 

Şüphelilerden bazılarının geçmiş dönemlerde Bursa'da il ve ilçe imamlığı yaptıkları, bir kısmının ilerleyen yıllarda örgüt tarafından başka illerde görevlendirildiği öğrenildi. 

Zanlıların, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üst yapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve bu talimatları alt kadrolara ulaştırdıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin, Bursa'daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY'ye eleman sağladıkları öne sürüldü. 

Haklarında yakalama kararı bulunan ve adreslerinde ulaşılamayan 10 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ ve Sivas'ta aralarında FETÖ/PDY'nin il ve ilçe imamlarının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Uğur Ulu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.