Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.00
BTC/USDT
69,730.00
BIST 100
9,092.96
Gündem

Bursa'da 2. Türkiye Liselerarası İHA Yarışması

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin desteği ve Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması" başladı.

28.05.2016 - Güncelleme : 28.05.2016
Bursa'da 2. Türkiye Liselerarası İHA Yarışması Fotoğraf: AA/Sergen Sezgin

BURSA

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin (BTM) desteği ve Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye Liselerarası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması" başladı.

Merkez Nilüfer ilçesi Ürünlü Mahallesi'ndeki Bursa Model Uçak Kulübü'nün de katkıda bulunduğu organizasyon öncesi 26 ilden katılımcıların tasarlayıp ürettiği İHA'ların teknik inceleme ve uygunluk testleri yapıldı.

İHA'lar daha sonra yarışma koşullarına göre verilen görevler doğrultusunda kullanıcıları tarafından yönlendirildi.

Proje sahiplerinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, renkli görüntüler yaşandı. Bazı İHA'ların kalkış ve inişi sırasında küçük çaplı kazalar meydana geldi.

Yarışmada dereceye giren proje sahiplerine para ödülü verilecek.

"Amaç havacılığı sevdirmek"

Yarışmanın koordinatörü Murat Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımcıların sıralamaya girmek için verilen 3 görevi en kısa sürede bitirmesi gerektiğini söyledi.

Görevlerin titizlikle hazırlandığını belirten Bozdemir, şöyle konuştu:

"İlk görevimizde, uçaklarımız boş uçuş gerçekleştirecek. İkinci uçuşta, uçaklarımız 500 mililitrelik pet şişede su taşıyacak. Son görevde de bu pet şişedeki suyu belirlenen alana boşaltacak. Daha önce hazırlanan teknik raporlarda İHA'ların ağırlığı da hesaba katılarak, bu görevleri en kısa sürede bitirenlerin puanları hesaplanacak ve sıralama belli olacak. Buradaki asıl amacımız, lise öğrencilerine havacılığı sevdirmek ve proje tabanlı çalışmayı öğretmektir."

Muhabir: Sergen Sezgin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın