Gündem

Bursa'nın barajları Uludağ'ın kar sularıyla dolacak

Uludağ'da bu kış döneminde etkili olan yoğun kar, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürürken içme suyu açısından da sevindirdi.

Harun Kaymaz  | 24.02.2017 - Güncelleme : 24.02.2017
Bursa'nın barajları Uludağ'ın kar sularıyla dolacak Fotoğraf: AA/ Batuhan Atik

Bursa

BURSA - HARUN KAYMAZ

Uludağ'daki kar yükünden sağlanacak 22,5 milyon metreküp suyun, barajlar vasıtasıyla kente içme suyu olarak aktarılacağı bildirildi.

AA muhabirinin DSİ 1. Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da sezon boyunca yağan kar, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürürken içme suyu açısından da sevindirdi.

Zirvede yüklü karların havaların ısınmasının ardından erimeye başlamasıyla oluşacak suların Bursa'nın içme suyunun karşılandığı Nilüfer ve Doğancı barajlarını doldurması bekleniyor.

Bugün itibarıyla Nilüfer Barajının doluluk oranı yüzde 27, Doğancı Barajı'nın yüzde 39 olduğunu belirten yetkililer, yapılan incelemeler sonucunda Uludağ'da yer alan mevcut kar yükünün, iki barajı dolduracak seviyede olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki günlerde yağışların devam etmesi ve özellikle Uludağ'da kar yağışının sürmesi ile Bursa'nın 2017 yılı içinde içme suyu sıkıntısı çekmeyeceğini vurgulayan yetkililer, içme suyu havzasının özellikle daha iyi korunduğunu sözlerine ekledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise şu anda barajlardaki doluluk oranlarının, Bursa'nın 90 günlük su ihtiyacını karşılayabilecek rezervde olduğu söyledi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın