Gündem

ByLock'u 'mahrem imam' olduğu iddia edilen eşi yüklemiş

Adana'da, FETÖ soruşturması kapsamında telefonunda 'ByLock' tespit edilen kadın, iddianameye yansıyan ifadesinde, uygulamayı telefonuna örgütün "mahrem imamları" arasında yer aldığı ileri sürülen eşinin yüklediğini öne sürdü.

Neşet Karadağ  | 13.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
ByLock'u 'mahrem imam' olduğu iddia edilen eşi yüklemiş

Adana

ADANA

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında telefonunda ByLock programı tespit edilen kadın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatı içerisindeki yapılanmasını sevk ve idare eden “mahrem imamlar” arasında yer aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Fahrettin A'nın eşi Züleyha A'nın telefonunda da örgüt üyelerinin gizli iletişimde kullandıkları ByLock programı tespit edildi.

Bunun üzerine Cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Züleyha A. ile ilgili "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, bir süre Seyhan Müftülüğünde öğretmen olarak çalıştığı belirtilen kadın hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Züleyha A. iddianamede yer alan ifadesinde, telefonuna ByLock'u eşinin yüklediğini ileri sürerek "İlk başlarda telefon hattını ben kullanıyordum. Daha sonra Fahrettin kullanmıştı. Eşim bana ByLock programı yüklediğini söylemişti ama ne zaman yüklediğini söylemedi." dedi.

İddianamede, şüphelinin iki çocuğunu da örgüte ait okullara gönderdiği kaydedildi.

Züleyha A'nın eşiyle ilgili soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın