Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.90
BTC/USDT
70,090.00
BIST 100
9,101.50
Gündem

'Çalışan kadınlar daha çok şiddet görüyor'

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, çalışan kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını söyledi.

Ayşe Yıldız  | 06.03.2016 - Güncelleme : 07.03.2016
'Çalışan kadınlar daha çok şiddet görüyor'

Antalya

ANTALYA - Ayşe Yıldız

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, çalışan kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını belirterek, "Çalışmayan kadınların şiddet görme oranı yüzde 38,7, çalışan kadınlar arasında şiddet görme oranı ise yüzde 40,7. Mali bir katkı sağlamasına rağmen çalışan kadın, çalışmayan kadın kadar şiddete maruz kalıyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) üyesi Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl kadına karşı şiddetle mücadele noktasında ciddi bir toplumsal duyarlılığın gelişmesi açısından hem üniversiteler hem de toplumsal kamuoyu özelinde ciddi çabaların olduğunu söyledi.

Buna mevzuat ve hukuk sistemi açısından da ciddi katkıların sağlandığını, altyapıların oluşturulduğunu ifade eden Kılıç, temel meselelerin başında kadına yönelik şiddetin geldiğini dile getirdi.

Kılıç, kadına yönelik şiddette ailenin refah düzeyinin önemli olduğunu, düşük refah düzeyinde yüzde 47, orta refah düzeyinde olanlarda yüzde 38, yüksek refah düzeyindekilerde ise yüzde 26,7 olduğuna dikkati çekti.

Kılıç, "Çalışmayan kadınlarla çalışan kadınlar arasında şiddet görme açısından pek bir oransal farklılık yok. Çalışmayan kadınların şiddet görme oranı yüzde 38,7, çalışan kadınlar arasında şiddet görme oranı ise yüzde 40,7. Mali bir katkı sağlamasına rağmen çalışan kadın, çalışmayan kadın kadar şiddete maruz kalıyor. Bunda çok esaslı, tarihi, sosyolojik ve kültürel bir zeminin etkili olduğunu ifade etmek gerekiyor" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın