Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.80
BTC/USDT
70,005.00
BIST 100
9,067.79
Gündem

Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.

06.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

İSTANBUL

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın dördüncü duruşması için adliyede bulunan Dündar, verilen arada dışarı çıktı.

Gazetecilerin bulunduğu alana geçen Dündar'a, buradaki bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Dündar yara almazken, NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralandı.

Saldırgan, polisler tarafından gözaltına alınarak Çağlayan Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yaralı Şenkal, hastaneye kaldırıldı.

Saldırgan çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunan Murat Ş.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada silahla ateş açan kişinin Murat Ş. (40) olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırganın çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan ve "tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından kaydı olduğu öğrenilen Murat Ş, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

 "Doğrudan bana yönelik hem ithamda bulundu, hem de silahını ateşledi"

Dündar, saldırının ardından ilk değerlendirmesinde, olaya ilişkin bilgi verdi. Can Dündar, yaşananları şöyle anlattı:

"Mahkemede savunmalarımızı yaptık, sonra mahkeme karar için ara verdi. Birkaç saat süreceğini söyledi. Biz de dışarıda kafe var, orada bekleyelim diye geçtik. Eşimle birlikte yürüyorduk, bir de Çanakkale Milletvekili Muharrem Bey yanımızdaydı. Tam o sırada karşıma biri çıktı, çok yakın mesafeden, 'Sen vatan hainisin' diyerek üzerime ateş etti. Fakat denk gelmedi, o sırada ben kenara çekilirken, sonradan öğreniyorum ki eşim saldırganın üzerine atlıyor, Muharrem Bey de boynuna sarılıp engelliyorlar, o sırada zannediyorum bir el daha ateş etti."

Olay sonrasında saldırganın yere yatırılışını gördüğünü ve ardından, kendisini oradan uzaklaştırdıklarını belirten Dündar, "Doğrudan bana yönelik hem ithamda bulundu hem de silahını ateşledi." dedi.

"Saldırıyı gerçekleştirmek için kimseden emir almadım"

Olayın ardından gözaltına alınan Murat Ş'nin Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

Şüphelinin sorgusunda, Can Dündar'ı sürekli basından takip ettiğini ve sevmediğini belirterek, "MİT tırlarıyla ilgili yazdıkları yüzünden iyice uyuz oldum. İstesem çok rahat öldürebilirdim. Amacım bacağından vurup ders vermekti." dediği öğrenildi.

Dündar'ın adliyede olacağını basından öğrendiğini ifade eden Murat Ş'nin, saldırıyı gerçekleştirmek için kimseden emir almadığını söylediği belirtildi.

Muhabir: Murat Kaya ,Yunus Ege

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın