Gündem

Çavuşoğlu, ABD'de 'DEAŞ'la Mücadele Toplantısı'na katılacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, başkent Washington'da DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

20.03.2017 - Güncelleme : 21.03.2017
Çavuşoğlu, ABD'de 'DEAŞ'la Mücadele Toplantısı'na katılacak

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'yi ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD ziyareti 22 Mart'a kadar sürecek Çavuşoğlu, başkent Washington'da DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

DEAŞ'la mücadelede gelinen aşamanın değerlendirileceği toplantıda, bugüne kadar edinilen tecrübeler ışığında bundan sonra atılacak ilave adımların da ele alınacağı belirtildi.

New York'taki Türklerle buluşacak

Açıklamaya göre, Çavuşoğlu'nun Washington'da ABD'li yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi, bir düşünce kuruluşunda konuşma yapması, Amerikan medyasıyla temaslarda bulunması ve çeşitli kanaat önderlerini kabul etmesi planlanıyor.

Çavuşoğlu'nun, Washington'daki temaslarının ardından New York'taki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi de öngörülüyor.

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
ABD
Bu haberi paylaşın