Dolar
32.47
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.40
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Çavuşoğlu'dan Zarif'e başsağlığı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yaptı.

13.11.2017 - Güncelleme : 13.11.2017
Çavuşoğlu'dan Zarif'e başsağlığı

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, dün gece Irak'ta meydana gelen ve İran'da da can ve mal kaybına yol açan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Zarif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Çavuşoğlu, Zarif'e, Türkiye'nin her türlü hazırlığı yaptığını ve yardıma hazır olduğunu belirterek, depremde ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Dışişleri: Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün meydana gelen depremden, İran'ın Irak sınırında bulunan Kirmanşah eyaletinin de ciddi biçimde etkilendiği vurgulanarak, eyalette deprem sonucu çok sayıda can kaybı yaşandığı ve yaralı bulunduğunun büyük bir üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadele yer verildi:

"Deprem acısını birçok kez yaşamış olan Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir. Ülkemiz, dost ve kardeş İran halkına, ihtiyaç duyulduğu takdirde Kızılay ve AFAD ile yardım elini uzatmaya hazırdır. Deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın