Gündem

CHP'li Ağbaba'dan gece çalışmalarıyla ilgili yönetmeliğe tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, gece çalışmalarıyla ilgili yönetmelik değişikliklerine tepki gösterdi.

19.08.2017 - Güncelleme : 19.08.2017
CHP'li Ağbaba'dan gece çalışmalarıyla ilgili yönetmeliğe tepki

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bir yandan işsizliğe karşı seferberlik ilan eden AKP iktidarı, bir yandan da tam zıddı kararlarla çalışan emekçilere yönelik sömürünün dozunu artırarak, işsizlik değirmenine su taşımaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, gece çalışmalarıyla ilgili yönetmelik değişikliklerine tepki gösterdi.

Bazı iş kollarında gece çalışma sınırının kaldırılarak, iş kazaları ve iş cinayetlerine kapı araladığını savunan Ağbaba, hükümetin insani şartları gözardı ettiğini öne sürdü.

Yapılan değişikliklerle, gece postalarında çalışan tüm işçilerin 7,5 saatten fazla çalıştırılmasının önünün açıldığını ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti:

"Turizm, sağlık ve güvenlik kollarında kaldırılan sınırla artık işçiler, atılacak bir imza ile işverenin insafına bırakılmış bir sürede çalışacaktır. Kanunen belirlenmiş günlük çalışma süreleri geçilemeyecek olsa dahi gece çalışmaları gündüze göre hem biyolojik hem psikolojik olarak insanlar için çok daha zordur. Gece çalışan, gündüz ise dinlenmek durumunda kalan emekçiler gün ışığından faydalanamamakta ve sağlık sorunları yaşayabilmektedir. İnsani çalışma şartlarından hızla uzaklaşılması, iş kazası ve iş cinayetlerine davetiye çıkarmaktadır. Bir yandan işsizliğe karşı seferberlik ilan eden AKP iktidarı, bir yandan da tam zıddı kararlarla, çalışan emekçilere yönelik sömürünün dozunu artırarak işsizlik değirmenine su taşımaktadır."

Muhabir: Barış Gündoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın