Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.20
BTC/USDT
70,244.00
BIST 100
9,149.26
Gündem

Cizre şehitlerini uğurluyoruz

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polisler son yolculuklarına uğurlandı.

28.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
Cizre şehitlerini uğurluyoruz

OSMANİYE

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Burak Mart'ın (22) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Mart'ın cenazesi, Düziçi ilçesi Ellek beldesi Çıraz Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek burada helallik alınmasının ardından Çıraz Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü.

Mezarlıkta düzenlenen törende, şehidin özgeçmişi okunarak dua edildi.

Cenaze, İlçe Müftüsü Ramazan Sancak'ın kıldırdığı namaz sonrası Düziçi ilçesi Ellek beldesindeki Çıraz Mahallesi'nde toprağa verildi. iş ve saldırıda şehit olmuştu. 

Şehit polis Eriç son yolculuğuna uğurlandı

Uçak ile Çanakkale'ye getirilen şehit polis memuru Halil İbrahim Eriç'in naaşı, buradan karayoluyla Çan ilçesindeki Çarşı Camisi'ne götürüldü. 

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Kılıç ve Vali Erkal, şehidin babası Hamdi ve annesi Asiye Eriç'e taziyelerini iletti. İl Müftüsü İbrahim Öcüt'ün kıldırdığı namazın ardından Eriç'in naaşı, İlçe Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit polis memuru Kaya Yalova'da toprağa verildi

Şehit polis memuru Abdulhamit Kaya'nın naaşı, daha sonra karayoluyla helallik alınmak üzere Çiftlikköy ilçesindeki babaevine, ardından da Yalova Merkez Camisi'ne getirildi. 

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kaya'nın naaşı, kılınan namazın ardından Yalova Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit polis Mehmet Dama memleketi Afyonkarahisar'da defnedildi

Şehit polis memuru Mehmet Dama'nın cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fatih Mahallesi Filistin Caddesi'ndeki annesinin evine getirildi. Şehidin annesi Semiha ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra şehidin cenazesi, kayınpederi Ali Tombak'ın evine götürülerek helallik alındı. Şehidin eşi Sümeyra Dama, annesine sarılarak ağladı.

Şehidin cenazesi daha sonra cenaze törenin yapılacağı İmaret Camisi'ne götürüldü. Törene katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da burada şehidin ailesine, "Başınız sağ olsun" dedi.

Şehidin oğlu Enes Dama, tören boyuncu yakasına takılan babasının fotoğrafını sevdi ve öptü.

Şehidin 3 yaşındaki Enes'in ağlaması törendekileri duygulandırdı. Daha sonra küçük Enes, "Baba burada" diyerek şehidin tabutunu okşadı. Anne Sümeyra Dama da oğluna dönerek "Sen şehidin oğlusun, ağlama. Şehit ailesiyiz, ağlamayacağız. Düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz. Baban da öyle istiyordu." dedi.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içerisindeki Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uşak şehidini uğurladı

Şehit polis memuru Erhan Öztürk, Uşak'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Banaz Şehitler Camisi'nden alınan şehit Öztürk'ün naaşı, 31 Ağustos Mahallesi'ndeki evinin önüne götürülerek "helallik" alındı. 

Şehidin cenazesi, tekbirlerle Corum Köyü Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP milletvekili Özkan Yalım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selvisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memuru Öztürk'ün naaşı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Corum Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.