Gündem

Cizre'de terör operasyonu tamamlandı

Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik 14 Aralık 2015'te başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu", başarıyla tamamlandı.

Ekip  | 11.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
Cizre'de terör operasyonu tamamlandı

Şırnak

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sona erdi.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen operasyonların 59. gününde, Cizre teröristlerden temizlendi.

Güvenlik güçlerince 600'ü aşkın teröristin etkisiz hale getirildiği, çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış yaklaşık 700 barikatın kaldırıldığı, 300 çukurun kapatıldığı, evlerde tuzaklanan bini aşkın patlayıcının etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, teröristlerin saldırıları sonucu 14'ü asker, 10'u polis 24 güvenlik görevlisi şehit oldu.

İlçede 59 gün süren operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın gerek sözde ilçe yöneticileri gerekse dağ kadrosundan gelerek ilçedeki saldırılara katılan mensupları da ağır darbe aldı.

Teröristler çembere alınarak sıkıştırıldı

Güvenlik güçlerince insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerin kriz merkezinden takibi ile terörist grupların hareketi doğrultusunda ekiplerin yönlendirildiği operasyonlarda, güvenlik güçleri çemberi daraltarak ilerledi ve örgüt üyelerini dar bir alana sıkıştırdı.

Operasyonlarda kaçış yolları kapatılan teröristler, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları alanda, güvenlik güçlerine keskin nişancılarla ateş açarak direnmeye çalışırken, üs olarak kullandıkları binaları da ateşe vererek kaçtı.

14 Aralık'tan bugüne kadar süren operasyonlar

Vatandaşların güvenlik endişesiyle terk ettiği ve teröristlerin üs olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince yapılan arama ve incelemelerde de infilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek, tonlarca patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti.

Dolap, beşik, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzakladığı patlayıcılarla yaşamı hiçe sayan PKK'lılar, saldırılarıyla hedef gözetmediğini de gözler önüne sermişti.

Sivillere ateş açtılar

Teröristler, PTT'ye ait iki kargo aracına silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda ağır yaralanan kargo görevlisi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

PKK'lı teröristler, Nur Mahallesi'nde 9 çocuk annesi Azime Aşan'ı uzun namlulu silahla vurmuştu.

Sur Mahallesi'ndeki evlerinin balkonunda halasının kucağındaki 3 aylık Miray İnce de teröristlerce açılan ateş sonucu başından yaralanmış, ambulansın mahallede bombalarla tuzaklandığı barikat ve çukurdan dolayı Su Kanalı Sokağı'ndaki eve yaklaşamaması sonucu Miray bebeği araca götürmek isteyen hala Rukiye İnce ile bebeğin 73 yaşındaki dedesi Ramazan İnce de teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan dede İnce yaşamını yitirmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın