Gündem

Çocuklardan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde barış bildirisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, aralarında farklı ülkelerden Türkiye'ye gelenlerin de bulunduğu 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "barış bildirisi" okudu.

23.04.2017 - Güncelleme : 23.04.2017
Çocuklardan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde barış bildirisi Fotoğraf: AA/Erhan Elaldı

İSTANBUL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, aralarında farklı ülkelerden İstanbul'a gelen "barış elçileri"nin de bulunduğu 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde beraber hazırladıkları "barış bildirisi"ni okudu.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Esenler Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan, Şili ve Tunus'tan çocuklar, 23 Nisan'ı kutlamak için İstanbul'a geldi.

Aralarında Türk ve Suriyeli çocukların da yer aldığı 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktı.

Esenler Belediyesi Sanat Evi öğrencisi Şevval Seferoğlu, burada çocukların birlikte kaleme aldığı bildiriyi okudu.

"Kardeşliğimiz sonsuza kadar sürsün"

Seferoğlu, "barış için direnen" ülkelerin çocukları olarak Avrupa ve ABD'de yaşayan çocuklardan farklı bir dünyada yaşadıklarını söyledi.

Savaşların yaşandığı ülkelerde hiç kimsenin bir sonraki saniyede ne olacağını kestiremeyeceğini vurgulayan Seferoğlu, "Çünkü her an bir bombayla veya bir terörist saldırıyla hayatınız bitebilir. Özellikle Irak ve Suriye'de çocuklar okula gitme ve geleceğe hazırlanma gibi hiçbir şansa sahip değildir. Yine barış için direnen ülkelerin çocukları olarak biz hep barış için çalışacağız. Haksızlığa ve adaletsizliğe direneceğiz. Barış bizim yolumuz olacak. Tıpkı 15 Temmuz'da bu köprüde darbeye direnip şehit düşen kardeşlerimiz gibi. Şehitler Köprüsü diğer ülkelerden gelen kardeşlerimizle birlikte dostluk köprümüz olsun. Kardeşliğimiz sonsuza kadar sürsün." diye konuştu.

Öğrenciler, bildirinin okunmasının ardından ellerindeki gülleri 15 Temmuz'da şehit olanlar için kurulan platforma bıraktı.

Muhabir: Emin İleri

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın