Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.30
BTC/USDT
70,580.00
BIST 100
9,088.70
Gündem

Çocukların trafikteki tepkileri ebeveyn üzerinde etkili

"Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında eğitim alan bazı çocukların, kural ihlallerinde ağlayarak gösterdiği tepkiler, ailelerin trafikte daha dikkatli olmalarında etkili oluyor.

22.04.2017 - Güncelleme : 22.04.2017
Çocukların trafikteki tepkileri ebeveyn üzerinde etkili

ANKARA - Orhan Onur Gemici

Sosyal sorumluk projelerinden "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında eğitim alan bazı çocukların kural ihlallerinde ağlayarak veya araçtan inmek isteyerek gösterdiği tepkiler ailelerini trafikte daha dikkatli olmaya sevk ediyor.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 3-17 yaş aralığındaki çocukların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmeleri ve aile bireylerinin trafik kazalarıyla ilgili farkındalıklarının artırılmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

"Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında yürütülen çalışmaların paydaşları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve OPET yer alıyor.

Bu kapsamda, çocuklara okullarda ve yaz Kur'an kurslarında trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ile çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi ile üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet sürme, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve emniyetli oyun alanları hakkında eğitimler veriliyor.

Çocuklar, proje kapsamında açılan "trafikdedektifleri.com" internet sitesinde yer alan oyun, animasyon, video ve testler ile trafik kurallarını eğlenerek öğrenebiliyor.

Çocuklardan kural ihlaline ağlayarak tepki

Bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar sürecek eğitimlerden 2 milyon 767 bin 276 öğrenci faydalandı.

Eğitimleri başarıyla tamamlayarak "Trafik Dedektifi Kimlik Kartı" verilen çocuklardan, öğrendikleri bilgiler çerçevesinde kural ihlalinde bulunan kişilere uyarılarda bulunmaları isteniliyor.

Emniyet yetkilileri, Trafik Dedektif Kimlik Kartına sahip çocukların, ebeveynlerinin trafik kuralı ihlali yaptıklarını gördüklerinde ağlayarak, araçtan inmek isteyerek tepki verdiklerini belirtti.

Çocukların bu tepkilerinin aileler üzerinde etkili olduğunu belirten yetkililer, böylece anne babaların trafikte daha dikkatli davrandıklarını söyledi. Çocukların okul servisi sürücülerinin kural ihlallerini de okul önlerinde veya denetlemelerde karşılaştıkları trafik polislerine bildirdikleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın