Gündem

Çocuklarının evden attığı çift hastaneye sığındı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, çocukları tarafından evden atıldıklarını öne süren kanser hastasıyla eşi 2 gündür hastanenin acil servis ünitesinin bekleme salonunda yaşıyor.

Süleyman Coşkun Bozyel  | 08.11.2017 - Güncelleme : 08.11.2017
Çocuklarının evden attığı çift hastaneye sığındı

Tekirdağ

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, çocukları tarafından evden atıldıklarını öne süren kanser hastası ile eşi, devlet hastanesine sığındı.

Mahmut Fuçucuoğlu (58), gazetecilere yaptığı açıklamada, Cemaliye Mahallesi Dere içi Sokağı'ndaki evinin belediye tarafından yıkılmasının ardından kızı ve damadının yanına taşındıklarını söyledi.

Bir süre burada kaldıklarını, daha sonra istenmedikleri için evden ayrıldıklarını savunan Fuçucuoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben kanser hastasıyım. Yaşadığımız ev belediye tarafından başkasının arsasına girildiği gerekçesiyle yıkıldı. Sokakta kalınca eşimle beraber kızım ve damadımın yanına sığındık. Burada bir süre kaldık ancak damadım ve kızım bizi bakamadıkları gerekçesiyle sokağa attı. Eşim Gönül ile sokaklarda kaldık. Beş parasız ve aç kaldık. Birkaç gün gidecek yerimiz olmadığı için kaldırımda yattık."

Fuçucuoğlu, bir erkek çocuklarının olduğunu ancak onun da kendilerine bakmadığını iddia ederek, "Erkek çocuğum zaten başından beri bize bakmak istemiyor. Hastalığım da iyice arttı. Gidecek yerimiz olmadığı için Çorlu Devlet Hastanesi'nin acil servis bekleme salonu kısmına sığındık. Karnımız aç ama en azından sıcak bir ortanda uyuyoruz. 2 gündür buradayız." dedi.

Kantinin de bulunduğu bekleme salonunun kendileri için daha güvenli olduğunu dile getiren Fuçucuoğlu, "Gerçekten çok çaresiziz. Gidecek, sığınacak hiçbir yerimiz yok. Eşim ile sokaklarda kaldık. Bunca yıl sonra çocuklarımızı büyüttük ve bize sahip çıkmalarını bekledik. Şimdi onlar bize bakmıyor, sahip bile çıkmıyor. Yetkililerden bize yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz. Gidecek yerimiz yok.'' diye konuştu.

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında mağdur vatandaşları, hastanenin acil servis bekleme salonunda geçici süreyle misafir ettiklerini, bu sürenin uzaması halinde konuyu kaymakamlık ve diğer birimlere ilettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.