Dolar
32.45
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,724.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin temsilcisi olmaya layık değiller

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde yaşananlara ilişkin, "Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil." dedi.

Aylin Sırıklı  | 04.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin temsilcisi olmaya layık değiller

Ankara

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "25. Muhtarlar Toplantısı"nda, Amasya, Ankara, Antalya, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir ve Niğde'den gelen muhtarlara hitap etti.

Muhtarlarla buluşmalarının hasret gidermek, memleket meselelerini görüşmek ve gelişmeleri değerlendirme günleri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Biz hayatımız boyunca millet için ve milletle birlikte siyaset yaptık. Hesabilik değil, hasbilik bizim en önemli vasfımız, sıfatımız olmalıdır diyorum. Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Kendilerine verilen fırsatı usulüne uygun şekilde kullanmadılar"

Erdoğan, "Türkiye'yi ısrarla terör örgütlerini destekleyen bir ülke olarak göstermeye çalışanları kimlerin teşvik ettiği gayet açıktır. Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan, sözüm ona milletvekillerinin de onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur." diye konuştu.

Konuşmasında parlamentoda, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin görüşmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Komisyon başkanı isteseydi, oraya ne medyayı ne de danışmanları sokardı. Sadece komisyon üyeleriyle bu toplantıları yapabilirdi. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Maalesef kendilerine verilen bu fırsatı kalkıp da usulüne uygun şekilde kullanmadılar. Bu millete gerçekten çok çok üzüntü verecek bir tabloyu orada sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil."

"Hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız"

Son zamanlarda Kilis'e Suriye tarafından sürekli taciz atışları yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırılarda çok sayıda vatandaşın ve bunun yanında Suriyeli misafirin hayatını kaybettiklerini, şehit düştüklerini kaydetti.

Kilis'te hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, "Türkiye'nin topraklarına ve vatandaşlarına yönelik hiçbir saldırıyı şunu iyi biliniz ki karşılıksız bırakmadık, karşılıksız bırakmayacağız. DAİŞ, en büyük zayiatı Kilis'e yaptığı bu tür operasyonlarda ödemiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz başaramayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"Anadolu toprakları fitneyi kabul etmez"

Asırlardır bu topraklarda milletin ve ülkenin omurgasını teşkil eden değerlere, kesimlere saldırıp iflah olan kimsenin bulunmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Ne dışardan gelenler ne içerde rahat durmayanlar ülkesinin bekası için şehitliği nimet, gaziliği şeref kabul eden milletimizin karşısında varlık gösterememiştir. Anadolu toprakları fitneyi, ayrımcılığı, bozgunculuğu, ihaneti kabul etmez. Bu topraklarda ancak birliğe, beraberliğe, dayanışmaya, uhuvvete dayananlar kök salabilir, boy verebilir." diye konuştu.

Yunus'un ilahisini, Hacı Bektaş'ın selamını, Süleyman Çelebi'nin Mevlidini, Itri'nin tekbirini, Mehmet Akif'in özlemini, Necip Fazıl'ın öfkesini kalbiyle hissetmeyenlerin, bu toprakları da onu üzerinde yaşayan insanları da anlayamayacağını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizi, kimi zaman meşrep kimi zaman köken farklılığı üzerinden birbiriyle çatıştırdılar. İstedikleri neticeyi elde edemediler. Ülkemizi geri kalmışlıkla, fakirlikle, bağımlılıkla terbiye etmeye kalktılar yine sonuç alamadılar. Şimdi bu yöntemlerin hepsinin karması yeni bir oyunu devreye soktular. Nedir o? Terörle canımızı yakıyorlar."

"Foyaları birer birer ortaya dökülüyor"

Üstünlüğün ancak takvayla olduğunun altını çizen Erdoğan, "İnancımıza, tarihimize saldırarak, hayat damarlarımızı kesmeye çalışıyorlar. Şu anda bir il ve 11 ilçede bu çalışmalar devam ediyor. Evet zaman zaman canlı bombaların patladığı oluyor ama aynı dönemde bu teşebbüslerin 50-100 tanesi de engelleniyor. Kendi ülkelerine, kendi milletlerine zarar vermek için iplerini başkalarının ellerine teslim edenlerin foyaları birer birer ortaya dökülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Enes Kaplan, Hatice Özdemir, Ferdi Türkten, Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın