Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,606.10
BTC/USDT
71,500.00
BIST 100
9,054.06
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethi ibretlerle dolu bir zaferdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "İstanbul'un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir." ifadelerini kullandı.

28.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethi ibretlerle dolu bir zaferdir

Ankara

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal, kültürel ve siyasi sonuçları itibarıyla dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul'un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın, bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarihin en görkemli zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethinin, 564. sene-i devriyesinin, büyük bir heyecan ve gururla kutlandığını belirten Erdoğan, bu vesileyle, bundan 564 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultanken Hazreti Muhammed'in müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'i, onun kahraman ordusunu rahmet ve tazimle yad etti.

Erdoğan, "Sosyal, kültürel ve siyasi sonuçları itibarıyla dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın, bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Binlerce yıllık geçmişi yanında farklı dinlerden, kültürlerden ve meşreplerden sakinleriyle İstanbul'un, bugün de Türkiye’nin özü ve özeti gibi olduğunu vurgulayan Erdoğan, ecdattan alınan ilham ve 564 yıl önce Fatih'e İstanbul'un kapılarını açan inanç, azim, kararlılıkla bu aziz şehre hizmet etmenin, Fatih'in emanetine sahip çıkmanın mücadelesini verdiklerini belirtti.

Erdoğan, yakın zamanda hayata geçirilen Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi devasa projelerin, İstanbul'u dünyanın en önemli iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi yapma iradelerinin en güzel örneği olduğunu kaydetti.

"Gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz"

Gelecek dönemde de her bir karışı şehit bedenleriyle örülü bu şehre gözleri gibi bakmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümünü tebrik etti.

Bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve aziz şehitleri rahmetle anan Erdoğan, tüm vatandaşlara en kalbi selam ve muhabbetlerini iletti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın