Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,195.43
ETH/USDT
3,581.60
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,008.22
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörü destekleyen ülkelere uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları koyunlarında besleyenlerin damarlarında o yılanların zehriyle uyanacakları günler çok yakındır" dedi.

25.06.2017 - Güncelleme : 26.06.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörü destekleyen ülkelere uyarı

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programındaki konuşmasına, katılımcıların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladı.

Ramazan Bayramı'nın, İstanbul, Türkiye, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Bu mübarek günün milletimizle birlikte bölgemizdeki ve tüm dünyadaki Müslümanların tamamının huzuruna, kurtuluşuna, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bizi bu yıl bir kez daha ramazan-ı şerifin bereketiyle, Kadir Gecesi'nin hayrıyla, bayramın neşesiyle buluşturan Allah'a hamdediyorum." diye konuştu.

"Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırları boyunca bir terör koridoru kurma girişiminin, Fırat Kalkanı harekatıyla sekteye uğratıldığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Maalesef, müttefik dediğimiz, dost bildiğimiz ülkeler, Türkiye'nin bütünlüğüne göz dikmiş terör örgütleriyle iş birliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Bu terör örgütüne verilen silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış yaptıklarını eninde sonunda anlayacaklar. Ama onlar için iş işten geçmiş olacak. Biz tüm ikazlarımıza rağmen, terör örgütlerine verilen silahlarla ülkemize atılan her kurşunun, dökülen her damla kanın faturasını, o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız. 

Şunu tüm dünya bilmelidir; Suriye'nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecekler. Fırat Kalkanı'nda Cerablus, Rai, Dabık, El Bab'ta nasıl 2 bin kilometrekarelik bir alanda Mehmetçik elinden geleni Özgür Suriye Ordusu ile yaptıysa, bundan sonraki süreçte de aynı şeyi yapacaktır. Asla taviz yok. Bunu bizzat kendilerine de söyledik. Zira Türkiye bir çadır devleti değildir, bunu herkes bilmelidir. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız, öbür tarafta terör örgütleriyle beraber hareket edeceğiz. Bu nasıl iştir? O zaman bu NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. NATO'daki işbirliğine, NATO'daki kurallara, atılan bu adımların hepsi aykırıdır. Son Brüksel'deki NATO toplantısında da bunları gündeme getirdik. Nereye gidiliyor, bunu düzeltmemiz lazım ve düzelteceğiz."

"Yılanların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'den ve Irak'tan ülkeye yönelik her terör saldırısına, kendi topraklarımızda değil, bizatihi kaynağında müdahale edileceğini söyledi.

Türkiye'ye ve Türk milletine saldıran yılanların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Meşru müdafaa hakkımızı, devletimizin ve milletimizin bekası için atacağımız adımları engellemek isteyenlere mesajım şudur; bunu ancak 80 milyon nüfusu ve 780 bin kilometrekare vatan toprağı ile tüm Türkiye'yi karşısına alma pahasına yapabilirsiniz. Suriye'de kendisine, yolda seçtiğiniz terör örgütüyle sizin nasıl bir geleceğiniz olur, onu bilmiyorum ama ülkemize saldırıp sonra da arkanıza sığınan terör örgütüyle yol yürüdüğünüz sürece bizimle bir geleceğiniz olmayacağını da çok iyi bilmelisiniz. 

Aynı şekilde ülkemizde darbe teşebbüsünde bulunan bir diğer terör örgütünün ele başını ve mensuplarını ısrarla topraklarınızda barındırmaya devam ederek, Türkiye'nin gönlünde onulmaz yaralar açıyorsunuz. Benzer bir yaklaşıma maalesef Avrupa ülkelerinde de şahit oluyoruz. Terör örgütlerinin mensuplarına gösterilen bu derin muhabbetin, aşırı korumacılığın açacağı felaketleri görmezden gelenleri bir an önce akıllarını başlarına almaya çağırıyoruz. Türkiye tarihi birikiminden, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle, bu musibetlerin bir şekilde hepsinin üstesinden gelir. Buna karşılık sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları koyunlarında besleyenlerin, damarlarında o yılanların zehriyle uyanacakları günler çok yakındır." değerlendirmesinde bulundu.

"AK Parti'nin ana omurgası sapasağlam ayakta"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

"Milletimizle bağımızı, irtibatımızı hiç koparmadık. Şahsi ikbal kaygısıyla değil, sadece ve sadece ülkeye hizmet için siyaset yaptık. Bütün koltukların, makamların geçici olduğunu; baki olanın geride hoş bir sada bırakmak olduğunu, meselenin hayırla, saygıyla, tazimle anılmak olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmadık. Bu süreçte elbette nefesi kesilenler, soluğu yetmeyenler, niçin siyaset yaptıklarını unutanlar oldu. Bu dönemde makam, mevki sarhoşluğuna kendini kaptıranlar, dünyevi ihtiraslarının peşine düşenler oldu. Her adımı meşakkatlerle dolu bu imtihanı hakkıyla veremeyenler elbette çıktı. Bugün onların hiçbiri aramızda yok. Şayet bir şekilde kendilerini gizleyerek hala etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği günler yakındır. Ama unutmayın, hamdolsun AK Parti'nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır.

 "Nerede bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bizlere muhakkak bildireceksiniz"

Hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlara bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bakınız, Amerika'da bey bey Pensilvanya'da çiftlikte yaşıyor değil mi? Herhalde buradan bir şeyler anlamanız lazım. Amerika bunu niye vermiyor, herhalde buradan da bir şeyler anlamanız lazım. Öyleyse burada bu çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Siz hangi mahallede kim var, bunları gayet iyi bilirsiniz. Bulacaksınız, biz de araştıracağız, inceleyeceğiz, hukuk içinde gereğini de yapacağız."

Muhabir: Çiğdem Alyanak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın