Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.90
BTC/USDT
70,406.00
BIST 100
9,092.53
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan: Bu millet dünyaya bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bu millet tüm dünyaya 'Artık ben bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım' dedi." değerlendirmesinde bulundu.

26.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan: Bu millet dünyaya bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım dedi Foto: Abdülhamid Hoşbaş/AA

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten uçağa binip İstanbul'a gelmeye karar verdiğinde aslında o da tankların önünde durabilme iradesine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu millet, 'Benim böyle bir başkomutanım varsa ben de gerektiği anda tankların önünde yerimi alırım' dedi. Bu millet tüm dünyaya 'Artık ben bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım' dedi." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılay Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, güç odaklarının Türkiye'ye uyguladığı hayasız akını durdurmak adına Ankara'nın çok sayıda şehit verdiğini söyledi.

"Artık ben bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım"

Bu mücadelede muvaffak olunduğunu dile getiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten uçağa binip İstanbul'a gelmeye karar verdiğinde aslında o da tankların önünde durabilme iradesine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu millet, 'Benim böyle bir başkomutanım varsa ben de gerektiği anda tankların önünde yerimi alırım.' dedi. Bu millet tüm dünyaya 'Artık ben bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım' dedi." ifadelerini kullandı.

Türk halkının, bağımsızlığı için Çanakkale'de 250 bin, Kurtuluş Savaşı'nda da 10 bin şehit verdiğini hatırlatan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, dış mihrakların bu topraklar üzerindeki emellerinin hala devam ettiğinin göstergesi olduğunu anlattı.

Halkın, kukla oynatıcılarının elini gördüğünü ve bunu bütün dünyaya haykırmak için tankların önüne çıktığını, canını seve seve verdiğini ifade eden Erdoğan, bu iradeyle Türk milletinin artık "kül yutmaz" olduğunun herkes tarafından görüldüğünü belirtti.

"Bir daha darbe olmaması işçin nöbetçi olacağız"

Darbe girişiminin, birliği güçlendirmek ve istikameti doğrultmak için vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Bir daha darbe girişimlerinin olmaması için ne gerekiyorsa yapılması için çalışmaya var mıyız? Ne gerekiyorsa yapılacak ve bizler de bunun bekçileri olacağız. Nasıl ki bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyorsak, bu ülkede bir daha darbelerin olmaması için ne gerekiyorsa yapılması için nöbetçi olacağız." dedi.

Türkiye'de bir daha darbe olmayacağını vurgulayan Erdoğan, bu ülke üzerinde oyun kuran dış mihrakların, bu milletin şehadete ve bağımsızlığını savunmaya hazır olduğunu apaçık gördüğünü bildirdi.

"Cumhurbaşkanımız her şeyini bu vatan için feda etmeye hazırdı"

Meydandaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin bir soru üzerine, kendisinin o gece İstanbul'da olduğunu aktardı.

"Uçağa binme kararları bizi tedirgin etti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ben her zaman şunu biliyordum, Cumhurbaşkanımız böyle bir durumda her şeyini bu vatan için feda etmeye hazırdı. Bunu bize aile içinde konuştuğumuz her zaman söylemiştir. Onun için o uçağa binişini de öyle bir karar olarak değerlendirdik. F-16'lar hala havada, kule İstanbul'da hala emin ellerde değil, tedirgin olduk ama o kararlılıkla yürüdü. Her zaman o kararlılığına saygı duyduk, onunla gurur duyduk ve milletimiz de o duruşa sahip çıktığını kendisinin de o duruşa sahip olduğunu göstermiş oldu."

"En kötü senaryoyu düşündüm"

Askeri kalkışmayı ilk duyduğu andaki hislerinin sorulması üzerine ise Erdoğan, "Son üç yılda içinden geçtiğimiz imtihanlarla zaten belli şeylere kendimizi daha fazla hazırlamıştık. Dolayısıyla doğrusunu söyleyeyim, ilk anda en kötü senaryoyu düşündüm, buna kendimi hazırladım ve evelallah İstanbul'dan havaalanına doğru yola çıktık, Cumhurbaşkanımızı karşılamaya hareket ettik." diye konuştu.

"Türk milleti dünyaya çok güçlü bir mesaj gönderdi"

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde demokrasi nöbetindeki vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci bir talimat gelinceye kadar onlardan alanları tutmaya devam etmelerini istedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu millet, namusunu ve şerefini korumak için 'Geleceğimize, düzenimize bağımsızlığımıza kasteden dış mihrakların oyunlarına canımız pahasına karşı durmaya hazırız' dedi. Allah'ın izni ile şehitlerin bize açtığı bu yoldan ayrılmadığımız müddetçe yarınımız bugünümüzden daha da aydınlık olacaktır. Şehitlerimiz ve tedavi gören yüzlerce gazimiz bu bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu yeniden hatırlattı bizlere. Bu darbe girişiminin başarısız olmasıyla Türk milleti dünyaya çok güçlü bir mesaj gönderdi. Biz bu mesajı en son Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda göndermiştik. Bu millet bundan önceki darbe girişimde olduğu gibi yerinde durmadı, evinde durmadı, kendi iradesine sahip çıktı, pes etmeyeceğini gösterdi. Şehitler, bizlere öyle bir yol açtı ki o yolda, gerçek bağımsız Türkiye'yi inşa edeceğiz. Gerçek bağımsız Türkiye için ne yapılması gerekiyorsa bu çalışmaları hep birlikte takip edeceğiz. Sizler burada her gece demokrasi nöbeti tutuyorsanız, inanıyorum ki gerekenlerin yapılmasının da takipçisi olacaksınız. Şimdi Başkomutanımız 'tamam dağılabilirsiniz' diyene kadar nöbetimize devam ediyoruz." 

Muhabir: Enes Duran, Enes Kaplan, İsmail Çimen, Tanju Özkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.