Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.06
ETH/USDT
3,588.80
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,039.40
Gündem

Darbeci albay dinlenmemek için 'eski tip telefon' kullanmış

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında aranan ve Kurmay Albay Şahin'in darbe teşebbüsünden yaklaşık 10 gün önce, her türlü dinlenme riskinden korunmak için ''eski tip cep telefonu'' edindiği ortaya çıktı

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Darbeci albay dinlenmemek için 'eski tip telefon' kullanmış

KAHRAMANMARAŞ-İsmail Hakkı Demir

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen eski 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı incelemelerde darbeci albay Şahin'in bir askeri aracılığıyla darbe girişiminden yaklaşık 10 gün önce ''eski tip cep telefonunu" teslim aldırdığı, kentten ayrıldığı 13 Temmuz günü de telefonu yeniden aynı iş yerine bir askeri aracılığıyla verdiğini belirledi.

Güvenlik kaynakları, darbeci Şahin'in teknik takip, ortam dinlemesi ve her türlü bilişim riskini ortadan kaldırmak için bu telefonu kullandığını değerlendiriyor.

Darbe girişiminden 2 gün önce Gazi Kışlası'nda "İzne ayrılıyorum ama dönüşüm muhteşem olacak.'' dediği öne sürülen Uzay Şahin'in, darbe girişiminden bir gün önce Whatsapp'tan "Trakya'da 20 bin asker hazır." mesajı gönderdiği, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınması emrini verdiği ayrıca kendisine bağlı bir darbeci komutanın "sokağa inenler var" demesi üzerine "ateş serbest" yazdığı belirlenmişti.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın