Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Denizli'deki FETÖ operasyonunda 11 kişi tutuklandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde örgüte eleman kazandırdıkları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 11'i tutuklandı.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Denizli'deki FETÖ operasyonunda 11 kişi tutuklandı

DENİZLİ

Denizli'nin Honaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 11'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, örgüte eleman kazandırdıkları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan "ilçe ablası" ve "para kasası" olarak tanımlananlar ile AK Parti İlçe Başkanı Halit Tosun'un da bulunduğu 14 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkartılan şüphelilerden aralarında Halit Tosun'un da bulunduğu 11'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Honaz ilçesinde, örgüte eleman kazandırdıkları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla 22 Eylül'de bir şirkete ve derneğe düzenlenen operasyonda, örgütün "ilçe ablası" ve "para kasası" olarak tanımlanan kişiler ile AK Parti İlçe Başkanı Halit Tosun'un da aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın