Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.50
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dikili, sığınmacıların iadesine hazırlanıyor

AB ile yapılan anlaşma gereği 20 Mart'tan sonra Avrupa'ya geçen sığınmacıların iade edileceği ilçelerden Dikili'de, bu kişilerin ilk işlemlerinin gerçekleştirilmesi için merkez oluşturulacak.

Gülcan Kaplan  | 22.03.2016 - Güncelleme : 22.03.2016
Dikili, sığınmacıların iadesine hazırlanıyor

Izmir

İZMİR - GÜLCAN KAPLAN

Türkiye ile AB arasındaki anlaşma gereği 20 Mart'tan sonra Avrupa'ya geçen sığınmacıların iade edileceği ilçelerden Dikili'de, bu kişilerin işlemlerinin gerçekleştirilmesi için merkez kurulacak.

Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve AB'nin, denizlerde can kaybının önüne geçilmesi, Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeliler için güvenli, yasal yol açılması amacıyla üzerinde uzlaştığı planın, sığınmacılar için de caydırıcı olmasının hedeflendiğini belirtti.

Kaçak geçişlerin artık kapalı olduğunu gören sığınmacıların, yasal yoldan AB'ye alınacaklar listesine girmek için başvurmasının beklendiğine işaret eden Sezgin, anlaşma gereği 20 Mart'tan önce geçenlerin iade edilmeyeceğini söyledi.

Uygulamanın 5 Nisan'da başlamasının planlandığını dile getiren Sezgin, Yunanistan'ın bu tarihe hazır olamayabileceği ihtimalinden bahsedildiğini ifade etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın