Dolar
32.48
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: En az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramak insani bir yükümlülük

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "En az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramak, insani bir yükümlülüktür. Yoksulluk ve işsizlik gibi sorunları yenerek, terörizm ve aşırıcılığı besleyen koşulları da ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: En az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramak insani bir yükümlülük Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "En az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramak, insani bir yükümlülüktür. Yoksulluk ve işsizlik gibi sorunları yenerek, terörizm ve aşırıcılığı besleyen koşulları da ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

ANTALYA

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, en az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramanın insani bir yükümlülük olduğunu belirterek, "Yoksulluk ve işsizlik gibi sorunları yenerek, terörizm ve aşırıcılığı besleyen koşulları da ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

Titanic Belek Otel’de düzenlenen Birleşmiş Milletler'in (BM) En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı'nın Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı’nın açılışında konuşan Çavuşoğlu, 2011'de BM En Az Gelişmiş Ülkeler Dördüncü Konferansı'nın İstanbul’da gerçekleştirildiğini ve söz konusu ülkelerin 10 yıllık kalkınma stratejilerinin bu toplantıda kabul edildiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu, üç gün sürecek toplantıda, İstanbul Eylem Programı’nın uygulanmasında hangi aşamada olunduğunun değerlendirileceğini dile getirerek, toplantının hedeflerini, tecrübelerin paylaşılması, ortaya çıkan ihtiyaç ve zorlukları tespit edilmesi, yeni ortaklıklar geliştirilmesi ve uygulama sürecinin etkin şekilde izlenmesini olarak sıraladı.

En az gelişmiş ülkelerin sorunlarına çare aramanın, insani bir yükümlülük olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Yoksulluk ve işsizlik gibi sorunları yenerek, terörizm ve aşırıcılığı besleyen koşulları da ortadan kaldırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin en az gelişmiş ülkelere yılda 200 milyon dolar katkı sağlamayı taahhüt ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, ülkenin verilen taahhüdün de üzerine çıkarak, senede ortalama 300 milyon dolar katkı yaptığını ve öte yandan acil insani yardımlarını, uzun vadeli kalkınma yardımlarını ve kapasite inşası faaliyetleriyle tamamladığını aktararak şöyle devam etti:

"Türkiye, üzerine düşeni yapmaya kararlıdır. Resmi kalkınma yardımlarımız, 2010 yılında 1 milyar dolar civarındaydı. 2015’te 3,9 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, milli gelirimizin binde 54’üne karşılık geliyor."

Muhabir: Fuat Kabakçı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın