Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,713.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Temennimiz darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili mahkeme kararlarına ilişkin olarak, "Temennimiz hepsinin Türkiye'ye iade edilmesi." dedi.

Hasan Esen  | 07.12.2016 - Güncelleme : 07.12.2016
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Temennimiz darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesi

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

BRÜKSEL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantı'sına katılmak üzere geldiği Brüksel'de gazetecilerin soruları üzerine Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'ye iadesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Askerlerden üçünün iadesine, diğer üçünün de iade talebinin reddine karar verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Oysa bunların sekizi de aynı, darbeci. Tabii ki gerekçelerini de iyi görmemiz lazım. Ama esasen ret kararı verilen üç kişiyle ilgili de itirazda bulunuldu. Arzumuz bir an önce sekiz kişinin de Türkiye'ye iade edilmesi. Bunlar darbeci" dedi.

"Karar manidar"

Türkiye ve Yunanistan arasında ilkili anlaşmalar olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Hukuk ortada. Biz hiçbir zaman 'Hukukun dışına çıkalım' demiyoruz. Ama anlaşmalar, hukuk, uluslarası kaideler ve sözleşmeler ortada. Bu kişilerin iade edilmesi gerekiyor. Üç kişiyle ilgili bir karar verip, diğer üç kişi ile ilgili başka bir karar verilmesi esasen manidar. Niye böyle oldu? Gerekçeleri görmemiz lazım. Süreci yakından takip ediyoruz. Temennimiz hepsinin Türkiye iade edilmesi." şeklinde konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçan darbeci askerler, sığınma talebinde bulunmuşlardı. Askerlerden üçünün Türkiye'ye iade edilmesine, diğer üçünün de iade taleplerinin reddine karar verilmişti. Geriye kalan ikisi ile ilgili değerlendirme ise sürüyor.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.