Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.28
ETH/USDT
3,558.20
BTC/USDT
70,729.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dışişleri Bakanlığından İsviçre'deki gösteriye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin yardımcısını çağırarak, terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan gösteri düzenlemesini protesto etti.

Ekip  | 25.03.2017 - Güncelleme : 26.03.2017
Dışişleri Bakanlığından İsviçre'deki gösteriye sert tepki

Ankara

ANKARA

Dısişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin yardımcısını çağırarak, terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir miting düzenlemesini protesto etti.

Terör örgütü İsviçre'de Erdoğan'ı hedef gösterdi 

İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca miting düzenlenmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilerek "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" pankartı açılması Ankara'da tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'in şehir dışında olması nedeniyle yardımcısını çağırarak Türkiye'nin konuyla ilgili tepkisini iletti. 

İsviçre Büyükelçisi Haffner Bakanlığa çağrılacak 

Bakanlığa saat 19.00'da gelen İsviçreli yetkiliye, Bern'de düzenlenen miting ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eylemlerin protesto edildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklama yapması bekleniyor.

İsviçre Büyükelçisi Haffner'in de Bakanlığa çağrılacağı öğrenildi.

Çavuşoğlu, Burkhalter ile görüştü

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şiddet ve terörü açıkça teşvik içeren bu gösteriye izin verilmiş olmasının Türkiye tarafından protesto edilerek, söz konusu suç karşısında derhal adli tedbirler alınması talebinin; İsviçre'nin Ankara'daki Geçici Maslahatgüzarı Natalie Germaine Cathrine Marti'nin Dışişleri Bakanlığına çağrılması ve de İsviçre makamları nezdinde de Bern Büyükelçiliğinin girişimde bulunması suretiyle İsviçre tarafına bildirildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter'i arayarak bu çirkin hadiseye tepkisini dile getirdiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsviçre federal ve yerel makamlarının bu aleni suç konusunda atacağı adli ve idari adımlar, Bakanlığımızca yakından takip edilecek olup bu konudaki girişimlerimiz sürdürülecektir. Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu kabul edilemez olayda, göstericilere ülkemizdeki referandumla ilgili propaganda imkanı da tanınmış olması ibret vericidir."

Muhabir: Uğur Çil

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.