Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.50
BTC/USDT
69,878.00
BIST 100
9,145.20
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Askerimiz, yaptığı savaşı İslam ahlakına göre yapıyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bizim Müslüman askerimiz, yaptığı savaşı İslam ahlakına göre yapıyor. Onun için Afrin'de yavaş ilerliyor. Bir masum insanın dahi burnu kanamasın bilinci içerisinde hareket ediyor ki bu zaten İslam'ın emridir." dedi.

10.02.2018 - Güncelleme : 11.02.2018
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Askerimiz, yaptığı savaşı İslam ahlakına göre yapıyor

SAKARYA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğin, masumların canına zarar gelmemesi için yavaş ilerlediğini söyledi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Orhan Gazi Camisi'nde öğle namazını kılan Erbaş, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği'nin 1. Olağan Kongresi'ne katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, İslamiyet için en büyük tehlikenin dini istismar olduğunu belirtti.

Din istismarına ve yanlış dini algılara karşı Kur'an ve sünnet merkezli dinin doğru anlaşılmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve kardeşliği, dini ve milli meselelerde gerekli beraberliği, her türlü fedakarlığın yapılması ve devletimizin bekası konusunda azami hassasiyet göstermeliyiz. Bu uğurda yapacağımız hiçbir çalışmadan geri durmayacağımız gibi din hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Dinin, bu milletin mayası olduğuna işaret eden Erbaş, milletin en zor zamanları inancı ve imanıyla aştığını aktardı.

Doğru dini bilgiyi gençlere öğretmek zorunda olduklarını dile getiren Erbaş, "Eğer bu noktada bizler vazifemizi yapmazsak işte bugün terör örgütü haline dönüştürülen ve dini birtakım oluşumlar olarak tanıtılan gruplarla karşı karşıya kalırız. DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ nasıl ortaya çıktı. Yanlış birtakım dini algılarla ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı

Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, Mehmetçiğin Afrin'de masumlara zarar gelmemesi için yavaş ilerlediğini kaydetti.

Irak ve Suriye'yi bombalayanların insanları katlettiğini anlatan Erbaş, "Bizim Müslüman askerimiz yaptığı savaşı İslam ahlakına göre yapıyor. Onun için Afrin'de yavaş ilerliyor. Bir masum insanın dahi burnu kanamasın bilinci içerisinde hareket ediyor ki bu zaten İslam'ın emridir. Müslüman askerin yapması gereken de budur. Bizim askerimiz bunu yapıyor elhamdülillah. Bizim fetihlerimizin tamamı zulmü önlemek için yapılmıştır. Bizim askerimizin kurşunu şu anda mazlumu korumak için zalime karşı atılıyor. Askerimiz bunun için çatışıyor. Çünkü orada terör örgütleri var, sürekli zulmediyorlar. Onların umurunda mı masum insanlar hayatını kaybetmiş." şeklinde konuştu.

Mezhepçilik tefrikasının yaygınlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yapan Erbaş, "İslam aleminde mezhepçilik savaşları başladı adeta sadece çatışmalar değil savaşa dönüştü. Sünni-Şii savaşı çıkarmaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci, İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın