Dolar
32.47
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.40
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Diyarbakır'da teröristlerce tuzaklanan patlayıcı imha edildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan, 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde infilak ettirildi.

22.09.2016 - Güncelleme : 22.09.2016
Diyarbakır'da teröristlerce tuzaklanan patlayıcı imha edildi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan, 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde infilak ettirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan, 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği terör saldırıları nedeniyle vatandaşların ekonomik ve sosyal yaşamlarının ve seyahat etme haklarının olumsuz etkilendiği bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, her türlü terör eylemlerinden korunmaları, huzur ve güven ortamının devamı, seyahat haklarını rahatlıkla kullanmaları amacıyla İl Jandarma Komutanlığınca her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada, kontroller sırasında Hani ilçesinin Pınar Mahallesi'nde Diyarbakır-Bingöl karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, 2 jelikan bidon içerisinde çivi ve yaklaşık 100 kilogram amonyum nitratla güçlendirilen el yapımı patlayıcının karayoluna zarar verilmemesi amacıyla boş arazide kontrollü şekilde imha edildiği aktarılarak, şu bilgilere yer verildi:

"Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.