Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.40
BTC/USDT
70,682.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Diyarbakır'dan JÖH'ler ve güvenlik korucuları dualarla Afrin'e uğurlandı

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Şubesinde görevli timler ve güvenlik korucuları terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

21.02.2018 - Güncelleme : 21.02.2018
Diyarbakır'dan JÖH'ler ve güvenlik korucuları dualarla Afrin'e uğurlandı

DİYARBAKIR

Diyarbakır'dan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri ve güvenlik korucuları Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığında JÖH'ler ve güvenlik korucuları için uğurlama töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile barış ve güvenin tesisi için teröre karşı mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü belirtti.

Güzeloğlu, "Her türlü ihanete karşı büyük bir mücadele ve kararlılığı temsil eden siz komandolarımızı ve güvenlik korucularımızı bugün Afrin'e uğurlarken bu büyük milletin bir ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizler Türk kahramanlığının çelikleşmiş, sarsılmaz ve yenilmez birer temsilcilerisiniz. Her biriniz ecdadınızdan aldığınız emaneti, bu devleti ve milleti geleceğe taşıma kararlılığının iradesisiniz." dedi.

Türkiye sınırlarının ötesinde, sınırların içinde olduğu gibi her türlü tehdidi kararlılıkla bertaraf edecek bir gücün temsil var olduğunu vurgulayan, Güzeloğlu, "Bu kararlıkla içte ve dışta son terörist yok olana kadar bu mücadeleyi zafere taşıyacak birer kahramansınız. Hakkın, adaletin, barışın ve huzurun temsilcileri olarak dünyanın her köşesinde, her dönem ve her dem bu değerleri temsil eden bir asil milletiz. Orada silah arkadaşlarınızdan nöbeti yakında sizler devralacaksınız. Bilin ki; bu büyük milletin her bir ferdinin duaları sizlerle. İmanımızla, kararlılığımızla her nerede olursa olsun bütün tehditleri bertaraf etmek ve yok etmek azmindeyiz ve gücündeyiz. Rabbim sizleri korusun." ifadesini kullandı

Güzeloğlu, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü, birliği için bayrağın sonsuza kadar dalgalanması ve ezanların okunması uğrunda hayatının feda ederek, şehitlik mertebesine erişen bütün güvenlik güçlerini rahmetle andığını bildirdi. Güzeloğlu, "Mekanları cennet olsun. Bu değerler ve inancımızın uğruna çıktığınız yolda gazanız mübarek olsun. Allah sizleri korusun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi, dualar okundu.

Törende daha sonra komando andını okuyan JÖH timleri ile güvenlik korucuları bölgeye uğurlandı.

Muhabir: Ali Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın