Gündem, arşiv

'Dramdan ortak yaşama sevinci çıkarmaya çalışıyoruz'

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Türk toplumu ve Suriyeli misafirlerimiz bir çok ilimizde kader birliği yapıyor. Bugün de büyük bir dramdan, ortak bir yaşama sevinci çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

10.05.2015 - Güncelleme : 10.05.2015
'Dramdan ortak yaşama sevinci çıkarmaya çalışıyoruz'

ŞANLIURFA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Eyyübiye Halı Merkezi'nin açılışında "El emeği, göz nuru" deyiminin Türkiye'de kadınlarla özdeşleştiğini belirtti.

Katılımcıların anneler gününü kutlayan Davutoğlu, anneliğin hiç bir şeyle değiştirilemeyecek bir kavram olduğunu ifade etti.

Anneliğin, iyiye ve doğruya rehberlik edebilmek, şefkat ve merhameti yaşamak olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Çocukluğum annesiz geçti, yetişkinliğimde ise mesleğim dolayısıyla sürekli kadınların anne olmalarına yardımcı oldum. Bu güzel serüvende onlara eşlik etmeye çalıştım. Elhümdüllillah 4 çocuk annesi oldum, hayatımı, yeni annelere, çocuklarıma adamak annesizliğin acısını azalttı. Bu yüzden biliyorum ki annelik yeri başka hiç bir şeyle doldurulamayacak bir şeydir, annelerimizi başka hiç bir sevgiyle mukayese edilemeyecek bir derinlikle severiz. Annelik bu coğrafyada, kadınlarımızın isminden, sosyal statüsünden, malından, mülkünden, mertebesinden, mesleğinden çok daha önce gelir."

Çocukların, annelerinin haklarını asla ödeyemeyeceğini aktaran Davutoğlu, "Daha şefkatli, daha adil, daha yaşanabilir bir dünya için biz annelerin duasını kabul etsin Allah, anneler gününüz bu duygularla kutlu olsun" dedi.

Davutoğlu, söz konusu merkezde Suriye ve Iraklı sığınmacıların da yer alacağını anımsatarak, bu tür çalışmaların örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin her zaman mazlumlara sahip çıktığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ve benzeri projeler sayesinde misafirlerimize kendilerini daha iyi, daha mutlu hissedecekleri bir hayatında kapılarını aralamış olacağız. Türk toplumu ve Suriyeli misafirlerimiz Şanlıurfa gibi bir çok ilimizde kader birliği yapıyor. Nasıl 1400 yıl önce ensar ve muhacirler İslam medeniyetini beraber inşa ettilerse bugün de büyük bir dramdan ortak bir yaşama sevinci çıkarmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Davutoğlu ve beraberindekiler kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

Halı merkezini gezerek kursiyerlerle sohbet eden Davutoğlu, halı tezgahına oturarak burada kadınlarla "Amazon Kraliçesi" mozaiği deseninin işlendiği halıya ilmek atıp dokudu.

Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra Eyyübiye ilçesindeki Yenice Kadın Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Çocuklardan Davutoğlu'na anneler günün sürprizi

Sare Davutoğlu, kentte ayrıca Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 5 çocuğun kaldığı Cennet Çocuk Evi'ni ziyaret etti.

Burada kendisi için hazırlanan sürpriz karşısında duygulanan Davutoğlu, üzerinde "Sare annemiz anneler gününüz kutlu" olsun yazılı yaş pastayı kesti.

Ziyarette çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Davutoğlu, hatıra fotoğrafıda çektirdi.

Muhabir: Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.