Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dündar, Gül ve Berberoğlu'nun yargılanmasına devam edildi

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara temsilcisi Gül ile birleştirilen dosya sanığı CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun, "terör örgütüne yardım etme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

08.05.2017 - Güncelleme : 08.05.2017
Dündar, Gül ve Berberoğlu'nun yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birleştirilen dosya sanığı CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde kapalı görülen 6. duruşmaya, tutuksuz sanık Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu katıldı.

Sanık avukatları ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarlığı adına avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Celal Yarayıcı, Gürsel Tekin, Muharrem Erkek, Erdoğan Toprak, Utku Çakırözer ve Aykut Erdoğdu da sanıklara destek için adliyeye geldi.

Duruşma 24 Mayıs'a ertelendi

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına HTS kayıtlarını inceleyip beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı, 24 Mayıs'a erteledi.

Mütalaadan

MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasına ilişkin davanın 11 Ocak tarihli duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı Yeşilkaya, sanıklar Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun ayrıca, "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Muhabir: Murat Paksoy-Murat Kaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın