Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,336.00
BIST 100
9,130.75
Gündem

Dündar ve Gül'ün duruşması başladı

Can Dündar ve Erdem Gül'ün, MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdikleri için yargılandıkları davanın dördüncü duruşması başladı.

06.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Dündar ve Gül'ün duruşması başladı

İSTANBUL

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın dördüncü duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Dündar ve Gül ile avukatları katıldı. Duruşmada, müdahil MİT Müsteşarlığı adına Hazine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları da hazır bulundu.

Milletvekillerinin talebi kabul edilmedi

Sanıkların birinci dereceden yakınlarının izlemesine izin verilen duruşmaya, vekaletname ve yetki belgesi bulunan avukatlar alındı.

Duruşmayı izlemek isteyen milletvekillerinin talebi mahkemece kabul edilmedi.

Duruşmada, celse arası dosyaya gelen savcılık mütalaasının okunması ve avukatların mütalaaya karşı beyanlarının alınması bekleniyor.

CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Ali Şeker'in de aralarında bulunduğu grup, sanıklara destek için duruşma salonunun bulunduğu koridorda bekliyor.

Muhabir: Murat Kaya İstanbul, Yunus Ege


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın