Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.40
BTC/USDT
70,758.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Duyarlı esnaf yaban hayvanlarını unutmadı

Hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye kadar düştüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki esnaflar, biriktirdikleri yiyecekler ile aldıkları yemleri doğaya bırakarak yabani hayvanların beslenmesine yardımcı oldu.

16.12.2017 - Güncelleme : 16.12.2017
Duyarlı esnaf yaban hayvanlarını unutmadı

KARS

Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle geceleri etkili olan soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor.

Geceleri sıcaklıların sıfırın altında 19 dereceye kadar düştüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup esnaf, dükkanlarında biriktirdikleri sebze artıkları, ekmek ve yemleri yaban hayatının sürmesi için doğaya bıraktı.

Doğasever esnaflar, hazırladıkları yiyecekleri ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ördek Gölü kenarına getirerek, buz ve karla kaplı zemine bıraktı.

"Yaban hayatı soğuk havalarda zor durumda kalıyor"

Sarıkamış’ta sebze toptancılığı yapan Hasan Cellat, soğuk hava nedeniyle yaban hayata karşı duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

Cellat, özellikle ormanlık alanda yaban hayvanlarının soğuktan dolayı yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Yaban hayatı soğuk havalarda zor durumda kalıyor. Bu Doğu Anadolu Bölgesi'nin bir gerçeği. Buradan bütün duyarlı hayvanseverlere sesleniyorum, imkanlarınız ölçüsünde doğaya yem bırakın. Örneğin Ördek Gölü'müz dondu, ördekler yem bulmakta zorlanıyor. Ördekler küçük bir alana sıkışmış. Biz de dükkanımızda kullanılmayan sebze, ekmek ve ayrıca bütçemiz dahilinde birer çuval buğday ve arpa aldık, onları doğadaki dostlarımızla paylaşıyoruz."

Mehmet Yücedağ da Eskişehir'den Sarıkamış'a tatile geldiğini, esnafların yaban hayatı için yaptıkları etkinliğe destek amacıyla onlarla doğaya yem bıraktıklarını kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.