Gündem

Ege'de hava hücum harekatı tatbikatı yapıldı

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında, 8 ülkeden yaklaşık 860 askeri personelin katıldığı hava hücum harekatı eğitimi başarıyla tamamlandı.

Sinan Uslu  | 25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Ege'de hava hücum harekatı tatbikatı yapıldı

Ankara

ANKARA

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında, 8 ülkeden yaklaşık 860 askeri personelin katıldığı hava hücum harekatı eğitimi başarıyla tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, en kapsamlı tatbikatlardan biri olma özelliği taşıyan Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı devam ediyor.

Tatbikat kapsamında başarıyla tamamlanan hava hücum harekatı eğitiminde, ilk olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait toplam 16 Cougar, Skorsky ve UH-1 helikopteri, İzmir'in Urla ilçesi Menteş bölgesinde hazırlandı. Ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen askeri personel, TSK mensuplarıyla helikopterlere bindirildi.

Tatbikat kapsamında düşman derinliklerinde veya düşman kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleştirilen hava hücum harekatı eğitimi yapıldı. Seferihisar Doğanbey bölgesinde hedef bölgeye ulaşan helikopterler personeli hızla tahliye ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.

Helikopterden inen askerler önce çevre güvenliğini aldı. Sahada arazi bilgilerini harita üzerinden değerlendirdikten sonra alana yayılan askerler, hafif silah atışları yaptı.

Planlanan hedefler tek tek ele geçirildi. Bu arada helikopterler alana top ve 107 milimetre çok namlulu roketatar sistemleri de indirdi.

Tatbikatta, yaralanan bir askerin operasyon bölgesinden tahliye edilmesi eğitimi de gerçekleştirildi. Harekata katılan ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin askerleri ise TSK personeli tarafından hava hücum harekatının gerekleri konusunda bilgilendirildi.

8 ülke silahlı kuvvetlerinden 860'a personelin katıldığı tatbikata 74 ülkeden de yabancı askeri gözlemci davet edildi.

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı, 4 Haziran'da sona erecek.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın