Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,478.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Elçi uzak mesafeden vurulmuş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne, uzak atış mesafesinden ateşlenen silahın neden olduğu tespit edildi.

28.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
Elçi uzak mesafeden vurulmuş

DİYARBAKIR

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne, uzak atış mesafesinden ateşlenen silahın neden olduğu tespit edildi.

Sur ilçesindeki saldırıda yaşamını yitiren 49 yaşındaki Elçi'nin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tamamlanan ön otopsi raporunun sonuç kısmında, Tahir Elçi'nin vücuduna 1 ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ateşli silah çekirdeği giriş yarasının incelenmesine göre, atış mesafesinin, uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu, cesetten alınan örneklerin üzerinde toksikolojik analiz yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesine gönderilmesine, ölümü üzerine etkili harici ateşli silah yaralanması dışında başka bulguya rastlanmadığı..."

Otopsiye katılan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Cihan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elçi, arka tarafından uzak bir mesafeden yapılan ateşle katledilmiş" dedi.

Tahir Elçi'nin cenazesinin pazar günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenecek törenin ardından defnedileceğini de bildiren İpek, "Otopsi raporunun sonuç kısmı çok açık. Elçi'nin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatasının sol zigoma ve burun kemik kırıkları, beyin, beyincik kanaması ve harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatindeyiz. Uzak mesafeden ateşli silah yaralanmasıyla gerçekleşen bir ölümdür. Başka da bir şey diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.