Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.10
BTC/USDT
70,042.00
BIST 100
9,131.22
Gündem

Ergenekon davasında ilk temyiz duruşması sona erdi

Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk gününde Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar savunmalarını tamamladı.

06.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
Ergenekon davasında ilk temyiz duruşması sona erdi

ANKARA

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yapılan Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk gününde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar savunmalarını tamamladı. Bugünki duruşma eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un savunmasıyla başlayacak.

Yargıtay Konferans Salonundaki duruşmaya, Başbuğ, Tolon, Perinçek ile Dursun Çiçek, Sinan Aygün, Fatih Hilmioğlu, Veli Küçük, Yalçın Küçük, Mustafa Balbay'ın aralarında bulunduğu bazı sanıklar, sanık yakınları ve avukatlar katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda söz alan Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, soruşturma ve kovuşturma sırasında yaşadıkları "usulsüzlükleri" anlattı.

Silivri'de bir spor salonunda değil, cezaevi içinde yargılama yapıldığını ifade eden Çörtoğlu, "Hukuk devletiyim diyen bir ülkede yargılama cezaevi içinde yapılıyordu, Hitler Almanyası'ndaki yargılamalar gibi" diye konuştu.

Alparslan Arslan için tahliye talebi

Alparslan Arslan'ın avukatı Hüseyin Ayık ise müvekkilinin tutuklu geçirdiği sürenin 9 yıl 5 ayı bulduğunu belirterek, yürürlükteki yasalara göre tutukluluk süresinin 5 yılı geçemeyeceğini, bunun Anayasa Mahkemesi kararlarında da açık olduğunu söyledi.

Ayık, daha önce tahliye taleplerinde bulunduklarını ancak bununla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını ifade ederek, müvekkilinin ivedilikle tahliye edilmesini istedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, bugünkü savunmaların sona erdiğini belirterek, duruşmaya öncelik talebinde bulunan İlker Başbuğ'un savunmasıyla devam edileceğini, ardından isim sırasına göre savunmaların yapılacağını kaydetti.

Dursun Çiçek

CHP İstanbul Milletvekili, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, taklit imza yüzünden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını belirterek, "5 yıl duvarlara konuştuk sayın yargıçlar. TSK'nın bu davalarla niye itibarsız hale getirilmeye çalışıldığını, terörle mücadelede, laiklik karşıtı faaliyetlerle mücadelede nasıl etkisiz hale getirilmek istendiğini, kamuoyu gibi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bu safhada bizlerin, evlatlarımızın tek isteği var. Kırılan onurumuzu ve gururumuzu iade etmenizi, onarmanızı talep ediyoruz" dedi.

Yargıtay konferans salonunda savunmasını yapan emekli Albay Dursun Çiçek, 2004'te Genelkurmay Karargahı'nda Bilgi Destek Daire Başkanlığına atandığını, Daire'nin, devlete, Türk milletine yönelik yıkıcı faaliyetlere karşı, devlet çapında alınacak tedbirlere dair çalıştığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) saldıranların, öncelikle böyle bir koruma duvarının etkisiz hale getirilmesini amaçladığını, Daire'nin kapatılmasının hedef alındığını ifade eden Çiçek, Daire'de, "laiklik karşıtı eylemler" değil, "dış konulara" bakan şubede görev yaptığını anlattı.

Balyoz Davası'nda da hedef alındığını ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ifade eden Çiçek, bu davadan beraat ettiğini hatırlattı. 

Çiçek, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunduğu gerekçesiyle, terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını ifade ederek, söz konusu planın sahte olduğunun bir çok raporla kanıtlandığını, ancak bunların dikkate alınmadığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın