Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,210.91
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,047.58
Gündem

Ermenek faciasına ilişkin kamu görevlilerine dava açıldı

Ermenek'te 18 işçinin öldüğü maden ocağında, inceleme ve denetleme görevlerini ihmal ettikleri ileri sürülen kamu görevlileri hakkında, "görevi kötüye kullanmak" suçundan kamu davası açıldığı bildirildi.

30.06.2016 - Güncelleme : 30.06.2016
Ermenek faciasına ilişkin kamu görevlilerine dava açıldı

Karaman

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olayın meydana geldiği maden ocağında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki, inceleme ve denetleme görevlerini ihmal ettikleri ileri sürülen kamu görevlileri hakkında, "görevi kötüye kullanmak" suçundan kamu davası açıldığı bildirildi.

Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenek'te meydana gelen maden faciasına ilişkin Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayın meydana gelmesinde ihmalleri bulunduğu değerlendirilen kamu görevlileri hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından soruşturma izni istendiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Bakanlık bünyesinde görev yapan, ilgili maden ocağını inceleyen ve denetleyen kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmediğini ifade eden Yücel, bu karara karşı Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildiğini, itirazın halen Danıştay 1. Daire Başkanlığında inceleme aşamasında olduğunu bildirdi.

Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından Bakanlık bünyesinde görev yapan, ilgili maden ocağını inceleyen ve denetleyen Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma izni verilmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edildi. Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından soruşturma izni verilmemesine dair kararın kaldırılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma sonucunda, olayın meydana geldiği maden ocağında inceleme ve denetleme görevlerini ihmal ettikleri değerlendirilen kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan kamu davası açılmıştır."

Muhabir: Metin Bolat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın