Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.60
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Eski HDP Milletvekili Tuncel hakkında hapis istemi

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

03.05.2016 - Güncelleme : 03.05.2016
Eski HDP Milletvekili Tuncel hakkında hapis istemi Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DİYARBAKIR -Aziz Aslan

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca eski milletvekili Tuncel hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, sanık Tuncel'in BDP İstanbul Milletvekili olduğu dönemde terör örgütü PKK/KCK adına Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM yapılanması içerisindeki siyasal alan merkezi bünyesinde faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Kayapınar ilçesinde bir evde yapılan aramada ele geçirilen flaş bellekte yer alan "Kadın Meclisi Eleştiri-Özeleştiri Toplantısı" tutanaklarında inceleme yapıldığı bildirilen iddianamede, KCK/PKK terör örgütünün kadın alanı olan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) yürütmesinde faaliyet gösteren örgüt mensupları ile ilgili eleştiri yapanlar arasında Tuncel'in de bulunduğu ifade edildi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile Tuncel arasında yapılan telefon görüşmesi kayıtlarının da bulunduğu iddianamede, sanığın KCK üst düzey yöneticileriyle görüşmek için Brüksel'e gittiği kaydedildi.

Sanığın, KCK Türkiye Sorumlusu Sabri Ok'un talimatı doğrultusunda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Celal Talabani ile Kuzey Irak'ta yapılacak görüşmede heyette HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in de bulunması için temas kurduğu kaydedildi.

İddianameyi kabul eden Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, hukuki ve fiili bağlantısı olduğu gerekçesiyle sanık Tuncel'in dosyasının 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davası ile birleştirilmesine karar verdi.

İstenilen ceza

Sanık Sebahat Tuncel hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından ceza artırımı istenerek 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın