Gündem

Eskişehir'de 10 sanığa FETÖ'den hapis cezası

Eskişehir'de, emniyet yapılanması kapsamında yargılanan 10 sanıktan 7'sine 2 ile 9 yıl arasında hapis cezaları verildi.

Selçuk Kızıldağ  | 17.11.2017 - Güncelleme : 17.11.2017
Eskişehir'de 10 sanığa FETÖ'den hapis cezası

Eskisehir

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10 eski emniyet mensubundan 7'si, 2 yıl 1 ay ila 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Ayhan Karayel, Bayram Karataş, Emin Yapıcı, Hüseyin Demirdelen ve Kazım Çiriş, tutuksuz yargılanan Erol G, Mehmet Alkan, Serdar A, Tayfur K. ve Uğur Yalaza ile avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ayhan Karayel ve Bayram Karataş'a 9'ar yıl, Emin Yapıcı, Hüseyin Demirdelen ve Kazım Çiriş'e 7 yıl 6'şar ay, Mehmet Alkan'a 6 yıl 3 ay, Uğur Yalaza'ya ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklardan Hüseyin Demirdelen'in tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak elektronik kelepçeyle tahliyesini kararlaştırdı. Tutuksuz sanıklar Erol G, Serdar A. ve Tayfur K'nın ise beraatine hükmedildi.

Muhabir: Selçuk Kızıldağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın