Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.90
BTC/USDT
69,851.00
BIST 100
9,097.23
Gündem

Eskişehir'deki 'usulsüz dinleme'den de FETÖ çıktı

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan 25 polisten 13'ünün bu örgütle bağlantısı olduğu belirlendi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Eskişehir'deki 'usulsüz dinleme'den de FETÖ çıktı

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri, usulsüz dinledikleri iddiasıyla 18 ay önce haklarında dava açılan 25 polisten 12'sinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının haberleştiği "ByLock" programını kullandığı, 13'ünün de bu örgütle bağlantısının olduğu belirlendi.

Davaya bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı FETÖ/PDY suçlarında yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Nurettin Külcü, Hasan Keklik, Mustafa Ünal ve Abdullah Varol ile tutuksuz sanıklar Zeki Çelik, Erdoğan Balaban, Kubilay Ercan, Yılmaz Kocaman, İrfan Şahin, Selahattin Şimşek, Fatih Ün ve Musa Kahraman hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Servet Tek ise duruşmaya katılmadı.

Diğer tutuklu sanıklar Mustafa Arık, Niyazi İren, Murat Önemli, Rüştü Çetinkasap, Muhammed Çil, Fatih Tepebaşı, Nizamettin Beşkaya, Yakup Kenç ve Suat Vural, kaldıkları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya bağlandı.

Mahkeme Başkanı Hayri Üzel, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından emniyet tarafından mahkemeye gönderilen rapora göre, 25 sanıktan 12'sinin FETÖ mensuplarının haberleştiği "ByLock" programını kullandığını, diğer 13 sanığın ise FETÖ/PDY ile bağlantısının olduğunu bildirdi.

Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dava dosyasının FETÖ/PDY suçlarında yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca, aranan Mustafa Karaboğa, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan'ın yakalama emirlerinin devamını kararlaştırdı.

Olay

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Şubat 2015'te, Eskişehir ile Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, Eskişehir'de aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasetçiler ve gazetecilerin de bulunduğu bazı kişilerin telefon görüşmelerini izinsiz dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlıdan biri tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Daha sonra tutuksuz yargılanan 12 emniyet mensubu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Sanıklardan 3'ü ise yakalanamamıştı. 

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın