Dolar
32.39
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

FETÖ’nün 'diplomasi' ayağı mercek altında

Güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, FETÖ'nün dış politika ayağı da mercek altına alındı.

21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
FETÖ’nün 'diplomasi' ayağı mercek altında

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar kapsamında güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, örgütün dış politika ayağı da mercek altına alındı.

Bu kapsamda Türkiye’nin dış misyonlarında görev yapan yaklaşık 300 Dışişleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çağrılırken, eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı gözaltında bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün güvenlik, yargı, siyaset, eğitim ve iş dünyası ayağıyla birlikte diplomasi örgütlenmesi de inceleniyor.

Davutoğlu’nun özel kalem müdürü gözaltında

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürü ve özel müşaviri olan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Dış Politika Başdanışmanlığını yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Alı Fındık ve Tuncay Babalı, soruşturma kapsamında gözaltında bulunuyor.

"Bağlantısı olmayanlar görev yerlerine dönecekler"

Dışişleri Bakanlığı, dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı. FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen diplomatların açığa alınacağı belirtilirken, bağlantısı olmayanların görev yerlerine dönecekleri kaydedildi. 

Muhabir: Fatih Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın