Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.35
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

FETÖ/PDY operasyonunda 29 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa merkezli 4 ilde ve Rize merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 kişi adliyeye sevk edildi.

Selahattin Kaçuru  | 12.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
FETÖ/PDY operasyonunda 29 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa

BURSA

Bursa merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 17'si adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamındaki operasyonda gözaltına alınan 18 zanlıdan 17'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Diğer zanlı ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı. Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yapmıştı.

Rize merkezli operasyonda 12 kişi adliyede

Rize merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması ve usulsüz arsa temini sağlamak" iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen E.A, M.S, H.M, K.Ö, Y.D, R.M, C.D, S.U, H.K, A.T, H.Y, ve Ü.I. Rize Adliyesine sevk edildi.

Bu arada soruşturma kapsamında, 7 kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

Rize, Trabzon, Amasya, İzmir ve Ordu'da düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alınmış, iki gün önce cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.K, M.G. ve G.U. yurt dışı yasağı konularak salıverilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın