Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.30
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,138.11
Gündem

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bazı şirket ve okullara kayyum atandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete ve Karabük'te bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.

24.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bazı şirket ve okullara kayyum atandı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete ve Karabük'te bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.

KAYSERİ-KARABÜK

 Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finansman desteği sağlandığı iddiasıyla kayyum atandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bünyesinde kurularak faaliyet gösterdiği ve örgüte finansman desteği sağladığı belirlenen Nezahat Temizlik Özel Eğitim ve Sağlık, İtimat Güvenlik, Atlantik Özel Eğitim ile Gökkuşağı Personel, Sosyal ve Temizlik şirketlerine Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atandı.

Karabük'te de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY bağlantılı bazı okul, dershane, pansiyon ve yurtlara yönelik çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar, terör örgütüne finansman sağlamak, para toplamak, terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte üye olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atanmasını talep etti. 

Karabük Sulh Ceza Hakimliği de mali müşavir Dursun Yaman, eğitimci Adnan Cansız ve Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz'in kayyum olarak atanmasına karar verdi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın