Gündem

FETÖ soruşturmasında tanık olan A.H.O: FETÖ elebaşı, profesyonel ve şifreli konuşan biridir

Kırklareli'deki FETÖ soruşturmasında tanık olan A.H.O, "Ben Kırklareli'de 8 ay FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile görev yaptım. Gülen, profesyonel ve şifreli konuşan biridir.'' dedi.

11.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
FETÖ soruşturmasında tanık olan A.H.O: FETÖ elebaşı, profesyonel ve şifreli konuşan biridir

KIRKLARELİ

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 29 tutuklu sanık getirildi. Bir tutuklu sanığın sağlık problemleri nedeniyle katılamadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

Sanık savunmaların tamamlandığı duruşmada, 1'i gizli 5 tanık dinlenildi.

Tanıklardan A.H.O, ifadesinde, Fetullah Gülen'in Kırklareli'de vaizlik yaptığı dönemde Hızırbey Camisi'nde 8 ay birlikte çalıştığını belirtti.

O dönemde kendisinin cami imamı olduğunu ifade eden A.H.O, hayır işleri yaptıkları gerekçesi ile kendisinin bir dönem Gülen'in düzenlediği etkinliklere katıldığını söyledi.

17-25 Aralık süreci ve Gezi Parkı olaylarının ardından bütün bağlarını kopardığını ileri süren A.H.O, ''Fetullah Gülen Kırklareli'ne ilk geldiğinde, 8 ay birlikte çalıştık. Ben imamdım o da vaizdi. Dershane ve hayır işleriyle uğraştığı için ben de inanmıştım. Daha sonra 17-25 Aralık süreci ve Gezi Parkı olaylarının ardından FETÖ elebaşı Gülen, Berkin Elvan'ın öldürülmesinin ardından taziye mesajı yayımlamasıyla örgütün nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayarak, bütün bağlarımı kopardım.'' diye konuştu.

Örgüt elebaşı Gülen'i birlikte görev yaptıklarından dolayı çok iyi tanıdığını anlatan A.H.O, ''Ben Kırklareli'de 8 ay FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile görev yatım. FETÖ elebaşı Gülen, profesyonel ve şifreli konuşan biridir. Herkesin onun sözlerini anlayacağını düşünmüyorum.'' dedi.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin ''Bazı sanık ifadelerinde Fetullah Gülen'in sana selam söylediği yer alıyor, bunun hakkında bir bilgin var mı?'' sorusu üzerine, tanık A.H.O, bazı iş adamlarının Amerika'ya gideceğini ve Gülen'i ziyaret edeceklerini söylediklerini anlatarak, ''Oraya giden iş adamları beni ziyaret ettiler. Amerika'ya gideceklerini söylediler. Ben de 'selam götürün' demiştim. Gülen oraya giden iş adamlarına benim için ''Çok kabiliyetli birisiydi, Kırklareli'de harcandı, selam söyleyin' demiş.'' diye konuştu.

Muhabir: Ufuk Ertop

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.