Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'FETÖ yöneticilere tazminatı ödedi, diğerlerinin alacaklarını kayyuma bıraktı'

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kayyum atanan Feza Gazetecilik AŞ'de üst düzey yönetici olarak çalışan birçok ismin, el koyma olayından birkaç gün önce tazminatlarını aldıkları tespit edildi.

Adem Demir  | 19.04.2016 - Güncelleme : 19.04.2016
'FETÖ yöneticilere tazminatı ödedi, diğerlerinin alacaklarını kayyuma bıraktı'

Istanbul

İSTANBUL - ADEM DEMİR

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle daha önce kayyum atanan Feza Gazetecilik AŞ'ye bağlı şirketlerde yöneticilik yapan birçok kişinin, el koyma olayından birkaç gün önce tazminatlarını aldıkları tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Feza Gazetecilik bünyesinde faaliyet gösteren Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nda üst düzey yöneticilik yapan 40 kişi, kurumlara kayyum atanmadan birkaç gün önce tazminatlarını aldı.

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Abdülhamit Bilici, Bülent Korucu, İdris Gürsoy ve Mehmet Kamış gibi kişilerin tazminatları ödenirken, emekliliği gelmiş ve aylar öncesinde dilekçesini veren birçok çalışana ise tazminatlarının ödenmediği öne sürüldü.

Dumanlı'ya 295 bin 198 lira ödendiği, Dumanlı'dan sonra göreve gelen Abdülhamit Bilici'nin de kayyum atanmadan önce tazminatını aldığı kaydedildi. 298 bin 790 lira tazminat aldığı belirtilen Bilici, 4 Mart 2016'da mahkeme kararıyla kayyum atandığında görevini sürdürdü.

Zaman, Cihan ve Aksiyon'da üst düzey görev yapanların da tazminatlarını aldıkları öğrenilirken, Cihan Haber Ajansı'nda direktör olarak görev yapan Yakup Şalvarcı 124 bin 447, Cihan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç 112 bin 456, Direktör Güray Demir 142 bin, Cihan Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce 188 bin, Genel Müdür Faruk Akkan 137 bin 695, eski Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman yazarı Mehmet Kamış 138 bin 167, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal 278 bin 823, Zaman Gazetesi Haber Müdürü Ali Akkuş 219 bin 342, Zaman Gazetesi Ankara Temsilciliği muhasebe yöneticisi Erkan Sevsay 290 bin ve Fevzi Yazıcı 177 bin 383 lira tazminat aldı.

Listede ayrıca farklı birimlerde editör, görsel yönetmen, tashihçi olarak görev yapan birçok kişinin de aynı şekilde tazminatlarını aldıkları görülüyor.

İsmini açıklamak istemeyen eski bir Zaman gazetesi çalışanı, "Öyle anlaşılıyor ki gemiyi en önce kendilerini garantiye alan kaptanlar ve yardımcıları terk etmiş. Bu kişilerin ne kadar aldıkları önemli değil. Muhtemelen tazminatları çok daha fazla tutardı ancak zaman zaman giriş-çıkış yapıldığı için daha önce de kendilerine ödeme yapılmış olabilir. Fakat bundan çok daha önemli olan şudur. Çalışma arkadaşlarını ortada bırakıp, paralarını alıp kaçtılar. Bizlere 'direnin' diyenlerin nasıl ve neyin karşılığında direndiği açıktır. FETÖ, 'Kayyum yöneticilere ödemez' anlayışıyla tetikçilik yapanların tazminatlarını öderken, gazetenin farklı birimlerinde yıllardır çalışan kişilerin yüklü tazminatlarını ise yeni yönetime yani kayyumlara bıraktı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.