Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.30
BTC/USDT
70,373.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

FETÖ'cüler kontörlü telefonla irtibat kurmuş

Kırklareli'de 15 eski askeri personelin yargılandığı davada okunan HTS kayıtlarının yer aldığı raporla, FETÖ üyelerinin büfe, kırtasiye gibi yerlerdeki kontörlü telefonlarla görüştükleri tespit edildi.

29.11.2017 - Güncelleme : 29.11.2017
FETÖ'cüler kontörlü telefonla irtibat kurmuş

Kırklareli

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 2'si tutuksuz 15 eski askeri personelin yargılanması sürüyor.

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna getirildi

Sanık yakınları, salon girişinde oluşturulan polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Tutuksuz iki sanığın da katıldığı duruşma, bir önceki celsede istenilen belgelerin okunması ile devam etti.

FETÖ üyeleri kontörlü telefonlarla görüşmüş

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, sanıklardan Ahmet Bulutlu'ya ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca gelen HTS kayıtlarının yer aldığı raporu okudu.

Yeltepe, raporda, Bulutlu'nun örgüt içerisinde daha önceden tanımadığı askeri personeli belirli zamanlarda kentteki çeşitli kontörlü telefonlardan aradığı ve arandığı, kısa süreli görüşmeler yaptığının yer aldığını söyledi.

Bulutlu'nun yaklaşık 50 defa kontörlü telefonlardan diğer FETÖ üyeleriyle görüşmeler yaptığının tespit edildiğini ifade eden Yeltepe, görüşmelerin kırtasiye, milli piyango, büfe gibi işletmelerdeki kontörlü telefonlardan yapıldığını kaydetti.

Bulut ise savunmasında, terör örgütü ile hiçbir ilişiğinin bulunmadığını ileri sürdü.

Kırklareli'ne geldiğinde ev tutmak ve eşya almak için bir çok kez kontörlü telefonlardan görüşmeler yaptığını anlatan Bulutlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Muhabir: Özgün Tiran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın