Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.97
ETH/USDT
3,571.40
BTC/USDT
70,670.00
BIST 100
9,052.21
Gündem

'Fitnenin en kötü olduğu zamanda yaşıyoruz'

Beyyine Kur'an Araştırmaları Merkezi Kurucusu Han, "Fitnenin en kötü olduğu zamanda yaşıyoruz. Bazı insanlar, öldürmeye meraklı. Kendilerini Müslüman ya da Hristiyan olarak adlandırmalarının hiçbir önemi yok. Katil katildir." dedi

23.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
'Fitnenin en kötü olduğu zamanda yaşıyoruz'

İSTANBUL

Beyyine Kur'an Araştırmaları Merkezi Kurucusu Numan Ali Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern çağda Müslümanların sorunlarına değinerek, bazı insanların içinde "nefret", "mezhepçilik" ve "görüş ayrılıkları" olduğunu anlattı.

Han, insanlığın bakış açısının agresif olmadığını ifade ederek, "Bu konuda ciddi ve akademik tartışmalara ihtiyaç var. Kur'an'ı yaşamak zor değil. Öncelikle Kur'an'ın bizden neler istediğine bakmamız lazım. Bizden melek olmamızı istemiyor. Kur'an pragmatik ve gerçekçidir. Birçok konuda Allah'ın bizden istediği şeylerin altını çizdiğine ve bunların çok fazla olmadığına yeterince itibar etmiyoruz. İnsanlar hakkında muhakeme yaparken, adil olmak gibi..." diye konuştu.

"İslamofobi hususunda kanaat önderleri ve dini liderler söylemlerine dikkat etmeli"

Han, yükselen İslamofobi hususunda kanaat önderleri ve dini liderlerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek, bu tür söylemlerin doğrudan olmasa da insanların bilinçaltına etki ettiğini belirtti.

Silah alanlar kadar bu yapıyı oluşturanların da suçlu olduğunu dile getiren Han, insanların bilinç altındaki şiddeti açığa çıkaranların da en az silah kullananlar kadar sorumlu olduğunu ifade etti.

"Dünyanın beşte biriyiz, medyadan güçlüyüz"

Han, ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump'ın İslam'a ilişkin söylemlerine dair şu görüşleri paylaştı:

"Çözüm, Trump'ı kötülemek değil. Sabahtan akşama kadar onu suçlayabiliriz ama bunların sonuç vermeyeceğini göreceğiz. Belki de onu daha da teşvik edecek, bu söylemler için. Bizim beraber çalışmamız ve iş birliği yapmamız lazım. Amerika'daki Müslüman toplumlar, bunu çok iyi yapıyor. Oradaki Müslümanlar, kiliseyle ilişki halindeler. Resmi alanlarla ilişkileri iyi. Hristiyan ve Yahudilerin, rahatlıkla mescidin içine girerek soru sorabilecekleri ortamı oluşturmamız lazım. Buna geri dönebilmemiz gerekiyor. Dünyanın beşte biriyiz ve medyadan daha güçlüyüz."

"Fitnenin en kötü olduğu zamanda yaşıyoruz"

Han, Bodrum sahillerine vuran cansız bedeniyle mülteci sorununun simgesi haline gelen Suriyeli Minik Aylan Kurdi ile Halep'te bina yıkıntılarının altından kurtarılan Ümran Daknes'in fotoğraflarının kendisine gösterilmesi üzerine, şunları söyledi:

"Fitnenin en kötü olduğu zamanda yaşıyoruz. Bazı insanlar, öldürmeye meraklı. Kendilerini Müslüman ya da Hristiyan olarak adlandırmalarının hiçbir önemi yok. Katil katildir. Bunların en kötüsü bunu yaparken Allah'ın adını kullananlardır. Bunlar, şeytanın istediği şeyler yapıyorlar. Bu ümmet için çok kötü bir durum. Biz hangi yüzle 'Müslümanları öldürüyorlar' diyeceğiz. 'Bakın Müslümanlar birbirlerine neler yapıyor.' diyecekler. Bu insanlar nefretten besleniyor. Bundan kurtulmanın iki yolu var. Gençleri hedef alıyorlar ve beyinlerini yıkıyorlar. İkincisi ise bu çılgınlığa müşteri olacak potansiyel milyonlarca kişinin varlığıdır. Yolu nasıl değiştirebileceğimizi düşünmeliyiz. Bu problemi şimdi düşünmeliyiz. Bunlar utanç verici şeyler. Cihatla alakalı açık bir konuşma yapmalıyız gençlerle. Biz anlatmadığımızda, diğer gruplar bunu yanlış şekilde anlatıyorlar."

Muhabir: Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın