Gündem

Flamingolar Beyşehir Gölü'nde mola verdi

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün kıyıları, göç yolunda mola veren flamingoları ağırlıyor.

30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Flamingolar Beyşehir Gölü'nde mola verdi Fotoğraf: Abdülhamit Yaşar/AA

Konya

KONYA - Abdülhamit Yaşar

Türkiye'nin en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyıları, göç yolunda mola veren flamingolara ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyıları, flamingoların akınına uğradı. Göl sahilinde flamingo sürüsü görüldüğü haberini alan fotoğrafseverler de görsel şöleni fotoğraflarına yansıttı.

Sahilde beslenen gölün zarif misafirlerinden en iyi görüntüleri alabilmek için kamp kuran, kendilerini kamufle eden fotoğraf tutkunlarının çalışması da renkli görüntüler oluşturdu.

"Onlar burada ne kadar kalırsa bizim mesaimiz de o kadar uzayacaktır"

Beyşehir Fotoğraf Topluluğu Başkanı Seyit Konyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göl kıyısında yaklaşık 25 flamingo görüldüğünü, vatandaşların haber vermesiyle soluğu bölgede aldıklarını söyledi.

Konyalı, flamingoların, havaların biraz daha soğumasıyla yeterince beslenip yol için enerjilerini aldıkları zaman bölgeden ayrılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Onlar burada ne kadar kalırsa bizim mesaimiz de o kadar uzayacaktır. Sürekli işe gidiyoruz, sonra işten çıkıyoruz, eve uğramadan direk flamingoları çekmeye geliyoruz. Burada bulunan kamışların içerisine yatarak veya saklanarak onları çekmeye çalışıyoruz çünkü flamingolara uzak kalıyoruz, yaklaşmıyorlar. Ürküyorlar haliyle. Ümit ederiz ki bundan sonra flamingolar burayı göç yolu olarak değil de kalıcı beslenme yeri olarak seçerler. Bölge için çok büyük bir zenginlik olacağını düşünüyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın