Gündem

FSM Köprüsü'nde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'lar tesis edilecek

FSM Köprüsü Anadolu yakası İstanbul-Edirne yönünde otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'lar tesis edileceği bildirildi.

21.09.2017 - Güncelleme : 21.09.2017
FSM Köprüsü'nde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'lar tesis edilecek

İSTANBUL

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü Anadolu yakası İstanbul-Edirne yönünde otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'lar tesis edileceği bildirildi.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, TAK'ların altından 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmaların tamamlanacağı ve yolun trafiğe açılacağı belirtildi.

Çalışmaların 23 Eylül saat 22.00'da başlayıp 7 Kasım saat 22.00'da tamamlanacak şekilde planlandığı, çalışmaların bu tarihten önce bitirilmesi için yoğun çaba sarf edileceği aktarılan açıklamada, çalışmalar süresince trafik akışının her iki yönde birer şerit kapatılarak üçer şerit üzerinden sağlanacağı kaydedildi. 

Açıklamada, çalışmalar sırasında meydana gelebilecek trafik yoğunluğundan sürücülerin mağdur olmamaları için alternatif güzergahları (Avrasya Tüneli, 15 Temmuz Şehitler ve Yavuz Sultan Selim köprüleri) kullanmalarının uygun olacağı vurgulanarak, "Çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacak ve trafik işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Adem Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın