Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.94
ETH/USDT
3,580.80
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,038.77
Gündem

Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içinde yer alan Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

08.07.2016 - Güncelleme : 09.07.2016
Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangını kontrol altına alındı Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içinde yer alan Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içinde yer alan Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Tarihi yarımadanın Kabatepe bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, helikopter ve arazözlerle müdahale edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, yangına ekiplerin müdahale ettiğini söyledi.

Söndürme çalışmaları için 2 helikopter ile ekiplerin desteğe geldiğini belirten Ulusoy, "Karadan da arazöz ve iş makineleriyle çalışma yapıldı." dedi.

"Bir kamp alanı boşaltıldı"

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yangına karadan ve havadan müdahale ettiğini anlattı.

Rüzgar güneye estiği için alevlerin bu yönde ilerlediğini dile getiren Gürkan, "Orada bir kamp alanı boşaltıldı. Soğutma çalışması o alanda yapılıyor. Diğer taraflara da müdahaleler yapıldı. Çevre ilçelerden takviyeler geldi. Bölgede yaşam alanı yok. Orası kamp ve piknik bölgesi. Yangının çıktığı bölgede şehitlik yok, sadece piknik alanları var." diye konuştu.

Yangın kontrol altında

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Erkal, ''Yangın kontrol altına alındı ama biz yine de temkinli davranıyoruz. Havadan ve karadan soğutma çalışmaları sürüyor. Tam anlamıyla çalışmalar bittikten sonra zarar gören alan tespiti yapılacak.'' şeklinde konuştu.

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Eceabat'ın Kabatepe mevkisinde saat 14.52'de çıkan orman yangınına 14.57'de müdahale edildiği belirtildi.

Yangına, 11 arazöz , 5 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 5 helikopter, 13 teknik eleman, 75 işçi, 35 mükellefle müdahale edildiği aktarılan açıklamada, "Yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık 1 hektar orman alanı yanmış olup, yangın şehitliklere uzak bir noktada meydana gelmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.