Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,213.01
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
8,979.33
Gündem

Genelkurmay Başkanı Akar: Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecek

Genelkurmay Başkanı Akar, "Bu mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir." dedi.

26.05.2017 - Güncelleme : 27.05.2017
Genelkurmay Başkanı Akar: Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecek Fotoğraf: AA/Muhammed Selim Korkutata

ANKARA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Emre Karagöz'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Orgeneral Akar'a ziyarette Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar eşlik etti.

Komutanlar, Sincan'da şehidin evi önünde kurulan taziye çadırında, şehidin annesi Yurdagül, babası Refik Karagöz ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Akar, burada yaptığı konuşmada, şehide Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm silah arkadaşlarına da başsağlığı diledi. 

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak"

"Bildiğiniz gibi Doğu ve Güneydoğu'da, sınır ötesinde gece gündüz demeden askerlerimiz, jandarmamız, polisimiz ve korucularımız büyük gayretle, fedakarlıkla, ülkemizin ve milletimizin birliği için bütünlüğü ve güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor." diyen Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Emre başta olmak üzere, şehit olan evlatlarımızın, kardeşlerimizin hiçbirinin kanı yerde kalmadı, kalmayacaktır. Bu mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri son derece kararlı, son derece yoğun bir şekilde kendisine verilen görevleri yerine getirmektedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın ancak bu acılara dayanacağız, bu acıların acı bölümünü unutup, şeref bölümünü alacağız. Şehadetten dolayı, şehitlikten dolayı şerefini yaşatacağız, hatırasını yaşatacağız. Ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için şehitlerimiz olmazsa buradaki hayatımızı sürdüremeyeceğimizi bileceğiz. Bunun aile için anne için baba için büyük bir şeref olduğu inancıyla hatırasını yaşatacağız. Ben tekrar baba, anne başta olmak üzere, tüm mahalleye, tüm akrabalara başsağlığı diliyorum, taziyeler sunuyorum." 

Muhabir: Aykut Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın